27
May
2018
Az Old Girls a női, a Vadmalacok a férfi bajnok
Május 27, vasárnap  |  22:22

Az MKOSZ Edzőcsarnok adott otthont a Fejér Megyei Bajnokság helyosztó és döntő mérkőzéseinek. Az egész napos rendezvény keretében hat mérkőzés került lebonyolításra, két női és négy férfi.

A nőknél, veretlenül, az Old Girls nyerte a bajnoki címet, a férfiaknál a Vadmalacok a döntőben a Tech Lingua csapatát legyőzve megvédték a bajnoki címüket.

 

A nőknél a második helyet a Veszprémi ESC szerezte meg. A bronzérmet a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatát legyőző Várpalota KK lányai kapták.

A férfiaknál a Konstruktor csapatát legyőző Várpalota KK lett a bronzérmes, az Ősfehérvár az ötödik, a Fehérvár KC a hatodik, Fehérvár Expressz a hetedik, a Vasöntöde a nyolcadik helyet érte el. Az alapszakasz eredményei alapján a Dunaújvárosi Sárkányok a kilencedik, az Alba Fehérvár a tízedik helyen végzett.

A dobóversenyek nyertesei oklevél díjazásban részesültek.

A legtöbb pontot a nőknél Rózsa Eszter Zsófia (Veszprémi ESC), a férfiaknál Pataki Zoltán (Tech Lingua) szerezte. A hárompontos bajnok Rózsa Nóra (Dávid Kornél KA), illetve Rácz Gergely (Vadmalacok) lett. A büntetőket Bata Ágnes (Old Girls), valamint Hoór László (Fehérvár KC) értékesítették a legjobb százalékban.

 

Átadásra kerültek a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség által alapított Bogár Pál díjak. Sportszakember kategóriában Bekő Zsolt a Dávid Kornél Akadémia edzője kapott díjat. Az utánpótlás játékosok közül az idei évben Echmann Dalma és Polster Attila vehették át a díjat.

 

Eredmények:

Várpalota KK - Dávid Kornél KA 38:30

Old Girls - Veszprémi ESC 65:30

 

Fehérvár Expressz - Vasöntöde 53:51

Ősfehérvár - Fehérvár KC 68:62

Várpalota KK - Konstruktor 72:52

Vadmalacok - Tech Lingua 82:65

Vármegyei szövetségek