Az Ősfehérvár a megyebajnok
30
May
2021
Az Ősfehérvár a megyebajnok
Május 30, vasárnap  |  17:09

Tíz órától pattogott a labda a csarnokban. Az ötödik és a hetedik helyért játszottak a csapatok. A bajnokság 7. helyét végül a Reál Margit szerezte meg a DKKA fiataljait legyőzve (91-48). Az 5. helyen a Várpalota végzett, a Fehérvár KC elleni győzelemmel (69-91).

A vírushelyzet miatt ebben a szezonban női bajnokságot nem tudtunk indítani, de nem szerettünk volna női mérkőzés nélkül. Ezért egy barátságos mérkőzést szerveztünk az Old Girls és a Dávid Kornél KA női amatőr csapata ellen. A rendkívül izgalmas mérkőzést a DKKA-s lányok nyerték (64:66).

A bronzmérkőzéssel folytatódott a program. A Tech Lingua legénysége a Vasöntöde gárdájával csapott össze. A mérkőzést a Vasöntöde csaparta nyerte (55:83), ezzel a bronzéremmel a nyakukban tértek haza a játékosok.

A nap záró mérkőzéseként az Ősfehérvár - Vadmalacok bajnoki döntőre került sor. A mérkőzést az összeszedettebben játszó Ősfehérvár nyerte (66:49), ezzel megszerezve a Fejér megye bajnoka címet.

A szezonban a legtöbb pontot Schwarczinger Péter (Várpalota KK) dobta. Összesen 392 pontot szerzett. A legtöbb hárompontos Honhalmi Péter dobta (67), valamint a büntetőket is ő értékesítette a legmegbízhatóbban (88,5%) Gratulálunk a bajnok csapatnak, köszönjük a csapatoknak a részvételt a bajnokságban.

Az eredményhirdetést követően került sor a Bogár Pál díj kiosztására. Az idei évben Tiringer László, Dávid Mia és Balsay Ádám kapta meg.

Vármegyei szövetségek