Tornacsarnok átadás Debrecenben
13
Sep
2020
Tornacsarnok átadás Debrecenben
Szeptember 13, vasárnap  |  10:35

2020. szeptember 12-én átadták a Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola új Tornacsarnokát, amelyet iskolai időszakon kívül a DEAC Kosárlabda Akadémia játékosai fogják használni.

A létesítmény felépítése 1,1 milliárd forintba került, 70 százalékát a TAO támogatásból finanszírozták a beruházók, míg 200 milliót a főegyházmegye finanszírozott.

Az 1800 négyzetméteres csarnokot – melyet az iskola tanulói és a DEAC KA játékosai használhatnak majd – és a felújított épületrészeket Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte fel, aki beszédében kiemelte, innentől kezdve Jézus még inkább jelen van a falak között.

A meghívottak közül köszöntőt mondott Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye helynöke, Pósán László országgyűlési képviselő, Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő és Becsky István, a DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezető igazgatója.
Ugyancsak emelte az ünnep fényét az idén hatvan esztendős Lautitia-kórus előadása, az énekkar a mostani fejlesztéseknek köszönhetően új pódiumteremhez jutott.

Az új tornacsarnok átadásáról bővebben olvashat a Debreceni Kosárlabda Akadémia által készített cikkben.

 

Vármegyei szövetségek