Alapozó játékvezetői tanfolyam indul Hajdú-Bihar Megyében
12
Sep
2021
Alapozó játékvezetői tanfolyam indul Hajdú-Bihar Megyében
Szeptember 12, vasárnap  |  14:25

A képzésre az olyan legalább 16. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várjuk, akik:

  • szeretnék megismerni a kosárlabda másik oldalát
  • szeretnének megismerni új embereket, és barátokat találni
  • szeretik a kosárlabdát és egy kis pénzt is szeretnének ezzel keresni
  • szeretnék elsajátítani a szakma csínját-bínját.

Tanfolyam részletei:

A tanfolyamon elméleti és gyakorlati előadásokon keresztül részletesen megismerkedünk a kosárlabda játékszabályaival és a játékvezetés elméleti és gyakorlati technikájával is.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők hivatalos kosárlabda játékvezetőként elsőként a Hajdú-Bihar Megyében rendezett U11-es, U12-es bajnokságokban vezethetnek mérkőzéseket.

Időtartam: Az első elméleti előadás 2021. szeptember 27-én lesz. Összesen 9 előadást tartunk (az elméleti előadások időpontjai az első alkalommal kerülnek megbeszélésre), melyeket később kitűzött időpontokban tornatermi gyakorlások, majd végül a gyakorló- és vizsgamérkőzések követnek.

Helyszín: Az előadásokat online formában a Zoom platformon keresztül tartjuk meg.

A képzést közös, élő meccsnézésekkel színesítjük, hogy betekintést nyerhessetek a kulisszák mögé.

Tanfolyam díja: INGYENES, de jelentkezéshez kötött!

Követelmények:

A jelentkezéshez csupán a betöltött 16. életév (indokolt esetben kivételt teszünk) és a kosárlabda iránti érdeklődés szükséges.

Angol nyelvtudás nem elvárás, de segít, mert sok extra oktatóanyag csak így érhető el.

Jelentkezés:

A következő linken keresztül tudsz jelentkezni: https://forms.gle/N1gTczb8mfnxyFKH6

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 24. (péntek) 23:59

Miért érdemes?

A versenyképes juttatás mellett lehetőséged lesz mélységében belelátni a kosárlabda játékába. 

Önfejlesztés, személyiségfejlődés. A játékvezetéssel olyan készségeid fejlődnek majd, mint a konfliktuskezelés, kommunikáció, koncentráció, gyors döntéshozatal vagy stresszhelyzetben higgadtnak maradás, amik mind-mind a pályán kívül is segíteni fognak. Megtanulhatsz csapatban dolgozni, és elfogadni, ha hibázol.

Rugalmas “másodállás”, ahol nem baj, ha kevés a szabadidőd, hiszen a ráérésednek megfelelően fogunk a meccsekre küldeni. 

Lehetőséged nyílhat belföldi és nemzetközi továbbképző táborokban részt venni, ahol Európa legjobb utánpótlás csapatainak is vezethetsz, és akár Euroliga és Európa-bajnokságot is megjárt játékvezetőktől tanulhatsz, amellett, hogy világot látsz és sok új barátra lelhetsz.

Év végén a legjobban teljesítő játékvezetők mehetnek az országos utánpótlás döntőkre, ami a verseny izgalmain kívül egy többnapos közösségi tábornak is felfogható.

Ha kérdésed van, keresd Hegedűs Imrét bátran a hegedus.imre@unideb.hu e-amil címen keresztül, vagy akár telefonon a +3630 460 1863-as számon

Vármegyei szövetségek