Egri diadal a Leányka úton, itthon maradt a Dobó Kupa!
30
Aug
2020
Egri diadal a Leányka úton, itthon maradt a Dobó Kupa!
Augusztus 30, vasárnap  |  17:21

A házigazda EKE-EGER-KOK NB I/B-s csapata veretlenül nyerte meg a 2020. évi Dobó kupát, az ezüstéremről döntő mérkőzésen a Szolnoki Olaj KK II. gárdája 26 ponttal bizonyult jobbnak a DEAC U-18 csapatánál.                                                    

Az egri Eszterházy Károly Egyetem Leányka úti sportcsarnokában a korábbi évekkel ellentétben nem NB I. B-s ellenfeleket invitált a házigazda EKE csapata a tornára, hanem magasabb osztályokban jegyzett csapatok (Szolnoki Olaj és DEAC) alacsonyabb osztályú (NB II.) és utánpótlás csapatai (U18) mérkőztek a Dobó kupáért a házigazdákkal.

                                                                    

Eredmények:

EKE-EGER-KOK - DEAC U-18    83-73 (28-23, 18-18, 19-17, 18-15)

Szolnoki Olaj KK II. - DEAC-U18    68-42 (14-17, 16-10, 22-8, 16-7)

Szolnoki Olaj KK II. - EKE-EGER KOK   57-94 (11-25, 14-26, 12-24, 20-19)

Az első mérkőzésen az egriek döcögősen vették fel a mérkőzés ritmusát, a DEAC utánpótlás csapata folyamatosan üldözte az egyetemistákat, soraiban az egri nevelésű Kiss Kolossal (13/9 pont), komolyabb előnyt nem tudott kiépíteni a Szicsák (15), Máté (12) és Papp (13) vezette hazai alakulat. A legnagyobb különbség (10 pont) a találkozó utolsó öt percében alakult ki, amely a mérkőzés végéig meg is maradt a két csapat között.

A torna második mérkőzésén a Szolnoki Olaj KK II. csapata a második félidőben őrölte fel az egyre inkább elfáradó debreceni fiatalokat, az első félidőben látottak alapján talán túlzó különbség alakult ki a mérkőzés végére a két csapat között.

A torna első helyéről döntő találkozón mintha a délelőtti mérkőzéshez képest egy másik házigazda csapat lépett volna pályára, már az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést Szicsákék, az első negyed utáni 14 pontos előnyt majdnem megduplázták az EKE játékosai a második negyedben. A második félidőben sem tudott megújulni a Szolnok gárdája, így az előzetes várakozásokhoz képest nagyarányú vereségbe szaladtak bele Veres Dávid (korábbi EKE játékos) tanítványai.

Több újonc és egri nevelésű utánpótlás játékos most játszotta első mérkőzését az EKE felnőtt csapatában, bár a csapatok játékosainak életkorát látva mondhatjuk, hogy egyre több fiatal bizonyíthat majd a felnőtt mezőnyben. Vélhetően sok munka áll még Váczi Péter tanítványai előtt a felkészülési szakaszban, hogy az eredetileg októberben induló NB I. B-s szezonban minél jobb helyen tudjon végezni a játékosállományban jelentős átalakuláson átesett gárda.

A torna eredményhirdetésénél Szeleczki János a HMKSZ elnöke, Dr. Juhász Tibor az EKE rektorhelyettese, valamint Varró Géza és Robotka Tamás HMKSZ elnökségi tagok adták át a díjakat és az érmeket.

Váczi Péter, az EKE-EGER-KOK edzője: Mindkét mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket! Két különböző stílusú csapat ellen sikerült ma megméretnünk magunkat. A felkészülés ezen szakaszában még természetes, hogy döcög a játékunk, de a hozzáállásunkkal és a mérkőzésekbe beletett munkával, energiával elégedett vagyok! Nem utolsósorban gratulálok a csapatomnak a tornagyőzelemhez! Dolgozunk tovább, hogy a szezonkezdetre a mai hibáinkat ki tudjuk javítani!

 

A torna végeredménye:

1. EKE-EGER-KOK

2. Szolnoki Olaj II.

3. DEAC U-18

 

Legjobb játékos: Szicsák Bence (EKE-EGER-KOK)

A résztvevő csapatoknak további jó munkát és sok sikert kívánunk a szezonkezdetre.

Vármegyei szövetségek