26
Mar
2020
FELNŐTT FÉRFI: ÖT EMBERREL NEM IGAZÁN LEHET MECCSET NYERNI
Március 26, csütörtök  |  13:39

Kedden este került sor a megyei bajnokság következő fordulójára, ahol a Ceglédi KE II. a Karcag csapatát fogadta. A hazaiak sorozatban második mérkőzésüket játszották két nap alatt, viszont önbizalomtól duzzadva várhatták a feldobást, miután magabiztosan verték legutóbb a Szolnoki MÁV csapatát. A Karcag lényegesen többet pihenhetett, hiszen csaknem két héttel a mérkőzés előtt játszottak és szenvedtek vereséget a SZEK-től. A karcagiak – sajnos csaknem szokásos módon – öt fővel jelentek meg, így az első percekben nagyon takaréklángon égtek Simonék. Az ezen időszak játéka inkább egy hárompontos dobóversenyhez hasonlított, melyből a hazaiak kerültek ki jobban. Kicsit megrázták magukat a vendégek, és az első negyedre egál közeli eredményt tudtak kialakítani. A második negyed kiegyenlített játékot hozott, a Cegléd tartotta minimális előnyét, de jelentősebb előnyt nem tudtak a két csapat közé pakolni Kalmárék. Fordulást követően Albert Gergely termelte a fehér mezesek pontjait, tíz ponttal el is húztak, de az „elnyűhetetlen örökmozgó” Simon Laci vezetésével hat pontra visszakapaszkodtak a kékek a záró etap előtt. A negyedik negyed eleje szoros végjátékot sejtetett, de az alapvetően kevés faultos meccsen Deák Zoli beütötte ötödik személyi hibáját, így négyen maradtak a vendégek, mely meg is pecsételte sorsukat. A kipontozódás ellenére a két fél rendkívül sportszerű mérkőzést játszott, a ceglédiek visszább is vettek a védekezésből az utolsó percekre, de így is tizenkét pontos győzelemnek örülhettek.

Ceglédi KE II. – Karcagi SE  83-71 (19–16; 17-18; 21–17; 26–20)

Cegléd, 2020.03.10., 6 néző, Vezette: Pál-Szabó Sándor, Mezei Tibor

Kalmár Bálint: „Két nap alatt két meccs, két győzelem! Ha így folytatjuk, még a végén elhisszük, hogy lehet keresnivalónk! Gratulálunk Simon Laciéknak is, mi tudjuk milyen nehéz öt emberrel végigjátszani a meccseket. Kitartás! Büszke vagyok a fiúkra, különösen Albert Gerire, aki szezoncsúcsot hozott! Bravó Luka!”

Fodor Csaba: „Addig amíg öt-öt elleni játék volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végül a hárompontos dobóversenyt is a hazaiak nyerték, gratulálunk nekik!”

Vármegyei szövetségek