31
Mar
2020
FELNŐTT FÉRFI: A KÉT ÉLCSAPAT TALÁLKOZÓJA NEM AZ IZGALMAKRÓL SZÓLT
Március 31, kedd  |  15:09

Március 12-én került sor a nagy érdeklődéssel várt megyei rangadóra, ahol a tabella élén álló két alakulat, a házigazda Tiszakécske, és a látogató JKSE Öregfiúk találkoztak. A berényiek annak tudatában léptek pályára, hogy esetleges vereségük ellenére is a tabella élén maradnak. Mindkét gárdában voltak hiányzók, de inkább a JKSE-nél, náluk a magas emberek, Cseh és Borszéki nem is utaztak el az összecsapásra. A másik oldalon viszont rendelkezésre állt a „torony”, Candido, akit aztán később nehezen is tartott az ellen. Treba-Kovács kosarával indult a derbi, de jött is a válasz azonnal Lakatos révén. Ezt követően átvette a vezetést a Tiszakécske, sőt négy hármast is elsüllyesztettek, így az első negyed végére már jelentősnek mondható előny tákoltak össze. Szokonya trojkájával indult a második tíz perc, majd a JKSE részéről Sőrés kosaraival zárkózott a vendég gárda. Az első félidő végére kereken húsz ponttal ment a Kécske, ami már előre vetítette, hogy várhatóan győztesen hagyják el a pályát, de azért ne feledjük, ebben a sportágban egy húsz pontos előnyt bármikor le lehet dolgozni. Fordulást követően fokozatosan nyílt az olló, huszonhat pontra nőtt a különbség. Bár ugyan Gulyás legszebb napjaira emlékeztetően három hármast is dobott, ám mindez kevés volt az üdvösséghez. A záró negyed a hazaiakról szólt, akik nem várt nagy különbséggel nyerték a rangadót. A Tiszakécske kilenc, míg a JKSE hét hármast dobott, tehát nem mondhatjuk azt, hogy nem születtek látványos kosarak. Talán lehetett volna szorosabb is az állás, ha a berényiek jobban dobják a büntetőket, mérlegük 6/15 volt. A kécskeiek közül Fehér 22, míg a kékektől Treba-Kovács 19 pontot hintettek. Ez a találkozó sajnos egyáltalán nem volt izgalmas, a hiányzók távolmaradása rányomta bélyegét a játékra.

Tiszakécske VSE – JKSE Öregfiúk   88-53 (26-11, 18-13, 20-14, 24-15)

2020.03.12., Tiszakécske, zárt kapuk, Vezette: Fodor Attila, Gál János

Bányai Viktor: „A presztízsen kívül nem igazán volt tétje a mérkőzésnek és ez meg is látszott a vendégek összeállításán. Nálunk is voltak hiányzók, mégis el tudtunk lépni már a mérkőzés elején. Mivel Berényben 33-mal kaptunk ki, gondoltuk, megpróbálunk többel nyerni, az utolsó pillanatokban a kellő különbség is meglett. Nagyon sportszerű mérkőzés volt, a legnagyobb tiszteletem Szögi Ádáméké.”

Szögi Ádám: „Ismét nem ment idegenben. Továbbra is hiányzóink nélkül léptünk pályára, ezúttal a riválisunk otthonában. Már az első negyedben kialakult a különbség, aminek csökkentésén dolgoztunk, de nem ment ma a játék. Igyekeztünk jó hangulatban lehozni a mérkőzést, ami egy szép új csarnokban került megrendezésre, zártkapus viszonyok mellett. Vereségünket nem foghatjuk a nézők hiányára, bár sajnáltuk, hogy nem jöhettek velünk szurkolóink, zavaróbb volt a gyenge világítás, és a támadó óra hiánya. Gratulálunk az ellenfelünknek, megérdemelten nyertek.”

Vármegyei szövetségek