MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: ÓRIÁSI KARCAGI FORDÍTÁS A NEGYEDIK NEGYEDBEN, A TKSE HÚSZ PONTOS ELŐNYT HERDÁLT EL
29
Nov
2021
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: ÓRIÁSI KARCAGI FORDÍTÁS A NEGYEDIK NEGYEDBEN, A TKSE HÚSZ PONTOS ELŐNYT HERDÁLT EL
November 29, hétfő  |  15:17

Karcagi SE                            Törökszentmiklósi KSE  

75-72

(12-20, 17-24, 15-11, 31-17)

Karcag, 2021.11.25., 24 néző, Vezette: Fenyvesi Zénó (Szolnok), Szappanos Máté (Jászberény) Mérkőzés ellenőr: Farkas János (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 3


Karcagon rangadóra készültek, ugyanis két hasonló képességű csapat mérkőzésére került sor a megyei bajnokság e heti fordulójában, szépszámú közönség előtt. A karcagiak teljes kerettel várták a meccset, a Törökszentmiklósnál viszont több fontos rotációs játékos hiányzott, hét játékossal várták a feldobást, bár a szokásos kezdő ötössel tudtak felállni. A feldobás után lassan melegedtek be a játékosok, alacsony dobószázalékkal indult az összecsapás. Habók Zoltán vette a kezébe a stafétát és két triplájával pár pontos előnyhöz juttatta a vendégeket. Sok hibával játszott a Karcag, betörésből keresték az üres embert, de a befejezéseknél többször rossz döntést hoztak, amit a TKSE könyörtelenül büntetett meg, és tíz pont felé tornázta a különbséget. Ihletett formában dobtak a vendégek, floaterek, emberről bedobott hármasok és jó védekezések jellemezték a második negyed nagy részét, ami által tizenöt pontos előnnyel mentek szünetre, ekkor rosszul néztek ki a dolgok a karcagiakra nézve. Félidőben próbálta felrázni csapatát Rideg László, nem sok sikerrel, az első félidőhöz hasonlóan több üres dobást hibázva, húsz pontra hizlalta az előnyét a vendégek. Kezdett fáradni a Miklós, a rövid rotáció miatt a kulcsemberek sokat kényszerültek játszani, időkérés után Szénási János próbált változtatni a védekezésen, beálltak egy 2-3-as zónába, próbálták elvenni a Karcag palánk alatti játékát. Vincze nagy triplája után tizenegy pontos Törökszentmiklós előnnyel várták az utolsó negyedet a csapatok, amit nagyon jól kezdtek a hazaiak, Kovács Máté vezetésével egy 11-3-as futással máris három pontra jöttek fel. Habók triplájával ismét két labdányi különbség alakult ki, amikor Terék Tamás kipontozódott, illetve a Karcag egész pályás letámadásból szerzett labdákból Kovács Máté gyors nyolc pontjával már hat ponttal vezettek a hazaiak. Teljesen elkészült az erejével a TKSE, Simon László triplájával pedig el is dőlt a mérkőzés, bár a végén sikerült kozmetikázni az eredményen. Egy nagyon fordulatos, brusztolós mérkőzésen a nagyobb rotációval dolgozó Karcagi SE a végén felülkerekedett a teljesen elfáradó Törökszentmiklós ellen. Mindkét csapat megérdemli a dicséretet, a Karcag nem adta fel, a Miklós pedig óriási harcra késztette a hazaiakat, szűk rotációjuk ellenére. Mindkét csapat csak tanulhat ebből a mérkőzésből.

Rideg László (Karcagi SE): „Több mint három negyeden át keresgéltük magunkat a pályán. Többnyire nem találtuk. A negyedik negyedben a feljavuló, kemény védekezésünknek köszönhetően sikerült fordítani és nyerni!”

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): „Az első félidőben nagyon jól ment a játék, aztán az ellenfelünk felkeményítette a védekezését, itt már sajnos keveredtek a sportágak, amire nem volt válaszunk, illetve nem volt lehetőségünk válaszolni. Ellenfelünk kihasználta a hazai pálya minden előnyét, de még így is nyerhettünk volna, ha a büntetőzésünk nem lett volna ilyen gyenge.”

Vármegyei szövetségek