U14 - Fiú Serdülő hírek a Középházból és az ÉNY-i régióból
03
Dec
2021
U14 - Fiú Serdülő hírek a Középházból és az ÉNY-i régióból
December 3, péntek  |  10:49

U14 – Fiú Serdülő – Alapszakaz – Középház – B csoport

MVM-OSE Lions U14/A - SZEDEÁK/A  109-22 (20-12, 37-2, 32-6, 20-2)

Őrmezei Általános Iskola, Budapest, 2021. november 27.

Vezette: Sancilio, Balogh

MVM-OSE Lions U14/A: Czermann 9, Manner 8, Kostyál 2, Kaiser 20, Borbáth 2, Cozma 6, Pap 21/9, Vorsléger –, Baráth 15, Lazók 16, Fekete 10

Az Országos Serdülő Bajnokság Középházának (Top 10-20) 3. fordulóját Budapesten rendezték, ahol ezúttal a DKKA „A” csapata volt a pihenő, így a rendező MAFC „A” mellett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia, a Szeged és az MVM-OSE Lions játszotta le soron következő alapszakasz mérkőzéseit. Az oroszlányi fiatalok először a SZEDEÁK „A” csapata ellen mérkőztek meg, a második összecsapáson pedig a NKA Pécs „B” volt az ellenfél.

Gurszky Gergő (az MVM-OSE Lions U14/A edzője):

Kaotikus 6-7 napon vagyunk túl, különböző okok miatt csak két csapatedzést tudtam a héten vezényelni, amikor megfelelő létszámban tudtunk készülni. Emiatt volt bennem egy kis félsz, de a pénteki edzésen azért már látszódott, hogy rendben leszünk a hétvégén.

Nem indult jól a mérkőzés, nagyon puhán kezdtünk védekezésben. Tapogatóztunk csak az elején, keveset ütköztünk, és ezúttal csak lassan sikerült alkalmazkodni az ellenfélhez és a pályához, úgyhogy villámgyorsan össze kellett magunkat kapni. A második negyed már teljesen rendben volt minden téren, ahol kicsit össze is roppant az ellenfél, akinél szintén voltak hiányzók. A folytatásban is tudtuk tartani a második negyedben felvett és általunk diktált tempót, végig kézben tartottuk a meccset és a védekezésünk megadta az alapot az eredményes támadáshoz. Szépen eloszlottak a percek és a pontok is, a fiatalabb játékosaink jó teljesítményének pedig kifejezetten örülök, mert nagyon fontos a csapatban betöltött szerepük.

Összességében egy a vártnál jóval simább meccsen tudtunk magabiztosan nyerni, de csak hellyel-közzel vagyok elégedett, az első negyed miatt van egy kis hiányérzetem. Nagy lett a különbség a végére, ez azért volt, mert a védekezésünk az említett időszakot leszámítva nagyon rendben volt és sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. Támadásban kevés leütéssel dolgoztunk, szépen járt a labda és megtaláltuk önzetlenül az esetek nagy részében a jobb helyzetben lévő csapattársunkat. Tetszett, ahogy játszottunk, sokan ismét előre tudtak lépni. A második félidőben már tudtam pihentetni is a csapatot a Pécs elleni meccsre. Gratulálok a gyerekeknek a győzelemhez és a kellően határozott játékhoz!”

 

MVM-OSE Lions U14/A - NKA Pécs/B  122-50 (41-11,34-17,22-13,25-9)

Őrmezei Általános Iskola, Budapest, 2021. november 27.

Vezette: Zakár, Ürögi

MVM-OSE Lions U14/A: Czermann 9, Manner 10, Kostyál –, Kaiser 21, Borbáth 11, Cozma 8, Pap 19, Vorsléger 10, Baráth 8, Lazók 12, Fekete 14

Gurszky Gergő (az MVM-OSE Lions U14/A edzője):

Jó ritmusban, koncentráltan játszottunk, az első perctől kezdve magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, így gyakorlatilag az első 10 percben el is döntöttük a mérkőzést. Itt is volt egy gyengének induló negyedünk, a második negyed első felével nagyon nem voltam megelégedve, de aztán még a félidő előtt rendezni tudtuk a sorainkat. Nagy hangsúlyt fektettünk a védekezésünkre, amivel a saját dolgunkat könnyítettük meg támadásban, amellett, hogy kihasználtuk a fizikális fölényünket is. Tízen is 8 vagy annál több pontot dobtak, ami mutatja, hogy jól funkcionáltunk csapatként, de a kevesebb pontot szerző játékosok is jócskán kivették a részüket a sikerben mindkét meccsen, elsősorban a védekezésükkel.

A Pécs sem a legerősebb keretével vett részt a tornán, hiányoztak meghatározó játékosaik, emiatt talán kicsit irreálisan is nagy lett a különbség a két csapat között. A selejtezőben október elején Pécsen még „csak” 17 ponttal tudtuk őket legyőzni, bár akkor magunkhoz képest nagyon gyengén játszottunk. Most viszont egy 5 perces periódust leszámítva végig élesek és hatékonyak voltunk, így alakulhatott ki ekkora különbség a végig szimpatikusan küzdő pécsiek ellen.

Tűnhet úgy, hogy nem is igazán kellett komolyabban megdolgoznunk ezért a két sikerért ebben a fordulóban, de ez nem igaz. Tisztességesen végigrobotoltuk mindkét mérkőzést most is, és rengeteget dolgozunk hétről hétre az edzéseken azért, hogy a fejlődésünk töretlen legyen csapatszinten és egyénileg is, és hogy ilyen meccseink is legyenek. Jó úton járunk, dolgozunk tovább!”


 

U14 – Fiú Serdülő Regionális bajnokság – Alapszakasz II. - ÉNY-i régió – B csoport

MVM-OSE U/14B – CREDOBUS Mosonmagyaróvár  2-0  83–106 (20-28, 24-22, 21-24, 18-32)

Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, Oroszlány, 2021. november 28.

Vezette: Magyari, Lázár

MKOSZ ellenőr: Gecsei

MVM-OSE U14/B: Flekenstein 35, Cozma 28, Urszán Bence 9, Verbulecz 5, Ács 3, Varga 2, Rosta 1, Urszán Balázs, Kőhalmi, Szücs, Balogh

Burai Róbert (az MVM-OSE Lions U14/B edzője):

"Az első negyed nagyon küzdelmes, gólgazdag volt mindkét oldalon. A félidőben 6 pont lett a különbség , a meccs kiegyenlített volt, némi móvári fölénnyel. A második félidőben tovább folytatódott a harcos küzdelem, sajnos sok hibával. Az utolsó negyedben rákapcsolt az ellenfél, 32 pontot szereztek, nem tudtuk felvenni a velük a versenyt, pontatlanul játszottunk.

A mosonmagyaróvári csapat 9 játékossal jelent meg, ezért az MVM-OSE U14/B csapata nyert 2:0 arányban."

 

MVM-OSE U/14B - Dávid Kornél KA/B  67-110 (18-29, 20-30, 12-29, 17-22)

Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, Oroszlány, 2021. november 28.

Vezette: Magyari, Szőcs

MVM-OSE U14/B: Cozma 26, Flekeinstein 13, Rosta 8, Urszán 8, Varga 8, Ács 2, Urszán 2, Szücs, Kőhalmi, Balogh, Verbulecz

Burai Róbert (az MVM-OSE Lions U14/B edzője):

"A torna következő mérkőzését a DKKA ellen játszottuk. Az első félidőben próbáltuk az ellenfél fizikai fölényét csapatjátékkal, küzdéssel ellensúlyozni. A játék második részében sem sikerült szorossá tenni az eredményt, sok volt az eladott labda, a kihagyott ziccer. A meccset végül a fehérváriak nyerték, de az oroszlányi csapat végig harcolt becsülettel. Gratulálok a gyerekeknek a tisztes helytállásért!"

 

 

U14 – Fiú Serdülő Regionális bajnokság – Alapszakasz II. - ÉNY-i régió – D csoport

MVM-OSE Tatabánya/C - Győri KC/B  51-72 (14-23, 13-11, 9-22, 15-16)

Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola, Győr, 2021. november 27.

Vezette: Erős, Nagy

MKOSZ ellenőr: Füleki

MVM-OSE Tatabánya/C: Lénárt 15, Szabó 8, Kucserák 6, Kovács Á. 6, Kovács B. 6, Gavlik 5, Takács 3, Gróf 2, Németh, Mosolygó, Fodor, Farkas-Szabó

Milivoj Dokmanovic (az MVM-OSE Tatabánya/C edzője):

"Szombaton szerepeltünk Győrben és velünk tartott 4 móri játékos is. Már az elején látszott, hogy nehéz feladat előtt állunk, mivel magasságban és testsúlyban is hátrányban voltunk. Ez végül látszott is a pályán, a lepattanó labdákat rendszerint a győri csapat szerezte meg. A mi játékosaink becsületesen küzdöttek, tisztességesen helytálltak, de ez alkalommal sajnos nem volt több a csapatban. Gratulálok a győrieknek, akik sportszerű mérkőzéssel, teljesen megérdemelten nyertek!"

 

VUKE U14/B – MVM-OSE Tatabánya/C  0-2  63-85 (12-17, 14-22, 19-26, 18-20)

Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola, Győr, 2021. november 27.

Vezette: Földesi, Erős

MVM-OSE Tatabánya/C: Kucserák 14, Kovács B.14, Gróf 10, Gavlik 8, Kovács Á.8, Szabó 8, Lénárt 7, Takács 7, Fodor 7, Mosolygó 2, Farkas-Szabó, Németh

Milivoj Dokmanovic:

"A veszprémi csapat csak 5 játékossal jelent meg a tornán, így a szabályok szerint már meg is nyertük a mérkőzést. Minden játékos kapott játékidőt, nem volt kérdés, hogy a pályán is nyerünk, de olykor hiányzott a megfelelő összpontosítás. Látom, hogy még rengeteg munka áll előttünk, de lépésről lépésre haladunk, amihez sok türelem is szükséges."

Vármegyei szövetségek