10
Mar
2020
„Tizenkét szív, egy dobbanás”
Március 10, kedd  |  13:07

Szolnokon vendégszerepelt az országos serdülőbajnokság főtáblájának 2. fordulójában a salgótarjáni a Beszterce KK együttese. Soós Gábor és Farkas Patrícia tanítványai a szerencsiek magabiztos legyőzését, valamint a Nagykőrös elleni gyenge játékkal elszenvedett vereséget követően heroikus küzdelemben, hosszabbítást követően diadalmaskodtak a vendéglátók ellen, így csoportjuk második helyén végeztek.

 

Soós Gábor, a Beszterce KK edzője: – A szolnoki torna első meccse amolyan kötelező győzelem volt, végül közel harminc ponttal sikerült felülmúlnunk a szerencsi együttest. Második szombati találkozón ugyanakkor már sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott a csapat, tulajdonképpen azt is lehet mondani, hogy a Nagykőrös elleni összecsapáson saját magunkat vertük meg, mivel 50-60 pontot is benne hagytunk a mérkőzésben. Negyvenegy büntetődobásból csupán tíz pontot hoztunk össze és akkor még nem is beszéltem arról a 10-15 sima ziccerről, amit kihagytunk. Természetesen az öltözőben komolyan elbeszélgettünk a játékosokkal, és elmondtuk nekik, hogy ez a teljesítmény nagyon kevés egy, az ország harminckét legjobb együttese közé jutott csapattól. A második napon a Szolnok várt ránk, s bár tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de azt is, hogy nem lehetetlen legyőzni a házigazdát. Elkezdődött a meccs, és ekkor kezdődött a csoda. Látványos egy-egyek, kettő-kettők, kettő plusz egyes akciók, végig fej-fej mellett haladt a két csapat. A végjáték is hihetetlenül fordulatosan alakult. A vége előtt másfél perccel még öt ponttal vezetett az ellenfél, ám egy időkérést követően egész pályás letámadásra váltott, s hosszabbításra mentette a mérkőzést csapatunk. A ráadásban aztán elkezdtük az utolsó nagy rohamot, ez az öt perc is rendkívül kiélezett és izgalmas játékot hozott. Bár három kulcsjátékosunk is kipontozódott, a padról érkezők, akik a második félidőben egyáltalán nem játszottak, úgy szálltak be a meccsbe, mint akiknek a világ legtermészetesebb dolga az lenne, hogy ugyanazt a szintet hozzák, mint a kipontozódottak. Védekezésben és a kettő-kettőkben is Csonka Attila és Holló Levente is alaposan kitett magáért, míg a padtól folyamatosan jött a szurkolás, buzdítás, ahogy annak egy igazi csapatnál lennie kell. Ehhez hasonlót én még nem nagyon éltem át, és ha majd egyszer megírom a kosaram memoárom, biztos, hogy ez is benne lesz! Köszönjük szépen fiúk ezt az élményt! Remélem, most már mindenki hisz magában és a csapatban, mert mi együtt ,,tizenkét szív egy dobbanás” vagyunk!

 

OSB, Kelet, P-csoport

Beszterce KK – Szerencsi Darazsak 93–64 (30–25, 13–17, 32–12, 18–10)

Vezette: Zahorán K., Fenyvesi Z. BKK: Szabó D. 32/3, Somoskői Z. 18, Cserényi Martin 14, Holló L. 11, Oravecz O. 9/3, Cserényi Marcell 6, Huszár Á. 3, Kreicsi L., Csonka A., Balázs M., Kleczkeny K., Kiss-Csitári Á. Edző: Soós Gábor, Farkas Patrícia.

Beszterce KK – Pityke Kosársuli 64–83 (10–13, 28–18, 12–29, 14–23)

Vezette: Szőcs B., Gyenge G. BKK: Somoskői Z. 17, Szabó D. 11, Cserényi Martin 11, Holló L. 8, Oravecz O. 8, Balázs M. 5, Cserényi Marcell 4, Huszár Á., Kreicsi L., Csonka A., Kleczkeny K., Kiss-Csitári Á. Edző: Soós Gábor, Farkas Patrícia.

Szolnoki KA/A – Beszterce KK 83–84 (16–23, 30–16, 6–18, 21–16, 10–11) - hosszabbítás után

Vezette: Szőcs B., Gyenge G. BKK: Cserényi Martin 22, Balázs M. 17, Somoskői Z. 12, Szabó D. 11, Oravecz O. 8, Cserényi Marcell 8, Holló L. 4, Huszár Á. 2, Kreicsi L., Csonka A., Kleczkeny K., Kiss-Csitári Á. Edző: Soós Gábor, Farkas Patrícia.

Végeredmény: 1. Pityke Kosársuli Nagykőrös 6 pont, 2. Beszterce KK Salgótarján 5, 3. Szolnoki KA/A 4, 4. Szerencsi Darazsak 3.

Vármegyei szövetségek