Indul a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok
16
Oct
2020
Indul a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok
Október 16, péntek  |  11:11

Október 17-én, szombaton kezdetét veszi a 2020/2021-es idénye a Somogy Megyei Kosárlabda bajnokságnak. A hosszúra nyúlt szünet után az induló csapatokra egy rendhagyó idény vár, hiszen a bajnoki pontvadászat kaposvári helyszíne a Kaposvár Aréna lesz.

Most már hagyományosnak mondható szezon előtti előzetesünkben a csapatokat arról kérdeztük, hogy hogyan tudtak készülni az elmúlt hat hónapban, milyen reményekkel várják az évadot és milyen mozgások voltak a játékoskeretükben.
 

A Henger KK-tól Fecán Márk válaszolt kérdéseinkre:

„A szünet elején szerintem mindenki igyekezett elfelejteni azt a vállalhatatlan teljesítményt, amit a szezon vége előtt nyújtottunk. A nyár pihenéssel és feltöltődéssel telt. Mindenki személyre szabott, egyéni edzéstervvel készült erre a szezonra. Edzeni sajnos a vírushelyzet miatt csak kétszer tudtunk együtt és akkor sem teljes csapattal, de bizakodóak vagyunk.”

„Nehéz bármit is jósolni. Egyetlen egy dologban reménykedünk csupán, hogy nem esünk úgy szét, mint legutóbb és sikerül több győzelmet aratunk a tavalyinál. Ezt leszámítva élvezni szeretnénk a játékot és sérülésmentesen lehozni a bajnokságot. Persze ha éremért küzdenénk az sem lenne rossz érzés…”

Érkezett: Nagy Dávid (Monok SE)

Távozott: Fonai Tamás (visszavonult az aktív játéktól sérülés miatt)

 

Talán egyetlen csapat sem bánhatta jobban a tavalyi évad korai befejezését a Marcali VSZSE-nél, Horváth Péteréknek ugyanis reális esélyük volt a bajnoki címre is.

„Nagyon nehéz időszak volt számunkra is az elmúlt hét hónap, mivel ilyen hosszú időszak mérkőzés nélkül még senki életében sem volt – sérüléseket leszámítva.

Azt is nagyon sajnáltuk, hogy így ért véget a bajnokság, ráadásul annak fényében, hogy vezettük a tabellát …

Komoly felkészülésről nem tudok beszámolni, rányomja a bizonytalanság a bélyegét az egész sporttársadalomra is sajnos. Érdekes bajnokság lesz, a legfontosabb, hogy legyenek edzések és mérkőzések!”

Ami az induló bajnokságot illeti, biztosan lesznek érdekes eredmények, konkrét célkitűzés nincsen, az első háromban szeretnénk végezni, amit 4-5 csapat is szeretne rajtunk kívül, és amire reális esélyük is van.”

Érkezett: Bauer Péter (Kandó KK, marcali nevelésű)

Távozott: Sziva Balázs (visszavonult), Tárnai Bálint (TF)

 

A korábbi bajnok Zrínyi KK-t is nehezen érintette a tavalyi félbeszakadt idény, Lakos Koppányék idén is szeretnének a legjobbak között elhelyezkedni:

„A márciusi szezonzárás minket is sokkolt. Termek lezárása, és a kosárlabdaélet megállása után online folytattuk a felkészülést a következő szezonra. Szerencsénkre a csapatunkat több utánpótlás edző is alkotja, így könnyen hozzáfértünk a legtrendibb anyagokhoz. Az operatív törzs standupjain túl is sikerült sokat videóznunk. The Last Dance többszöri megnézése átlendítette a csapatot a morális holtponton. Nyáron a vírust elkerülvén a Balatonon folytattuk a felkészülést, természetesen zenés-alkoholos rendezvények nélkül. Helyette futball mérkőzéseken hangolódtunk a sportélet folytatására. Miután szeptember elején edzőink megnézték a Doc Rivers-es playbook részt, újra nekiálltunk teremben edzeni. Sajnálatosan két hete bezárták a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermét, ahol eddig készültünk, így újra a lelki felkészülés mezején találtuk magunkat.

Ez egy kiszámíthatatlan szezon lesz. Először is kívánunk minden csapatnak egészséget, minden más csak ezután következhet. Tavaly a harmadik helyen voltunk az alapszakaszban mikor lefújták a bajnokságot. Idén sem lehet más célunk, mint a playoff, utána pedig bármi megtörténhet.

Kezdő játékosunk távozott Szőnyi Dániel személyében, akit a Budapesti Honvéd piros-fehér mezében láthatnak viszont a kosárlabda ínyencek. A csapatvezetés azonban nem tétlenkedett, és sikerült leigazolnunk két játékost, akiket somogyi berkekben csak az újszülött bárányoknak kell bemutatni. Ötvös Richárd (Lee) mintha el sem ment volna, oly játszi könnyedséggel öltötte magára újra a Zrínyi aranyzöld mezét a tavalyi félbeszakadt budapesti játéka után. Karsai Gábort (Gaga) sem vizen, sem szárazföldön nem kell bemutatni a szakavatott szemeknek. Két kékszalag között számítunk fineszes centermunkájára.”

Érkezett: Karsai Gábor, Ötvös Richárd

Távozott: Szőnyi Dániel (Budapesti Honvéd)

Vármegyei szövetségek