Indul a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok (2. rész)
16
Oct
2020
Indul a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok (2. rész)
Október 16, péntek  |  18:40

Október 17-én, szombaton kezdetét veszi a 2020/2021-es idénye a Somogy Megyei Kosárlabda bajnokságnak. A hosszúra nyúlt szünet után az induló csapatokra egy rendhagyó idény vár, hiszen a bajnoki pontvadászat kaposvári helyszíne a Kaposvár Aréna lesz.

Most már hagyományosnak mondható szezon előtti előzetesünkben a csapatokat arról kérdeztük, hogy hogyan tudtak készülni az elmúlt hat hónapban, milyen reményekkel várják az évadot és milyen mozgások voltak a játékoskeretükben.


A Meló-Diák együttese remek szezont futott tavaly, a csapatból a bajnokság egyik legjobb dobóját, Tóth Mátét kérdeztük az idény előtt:

„A szünetben mindannyian egyénileg készültünk, amikor tudtunk, akkor a Városligetben kosaraztunk.

Az idei szezont ott szeretnénk folytatni, ahol az előzőt befejeztük: az első két hely egyike a cél, persze mindemellett a kosárlabda örömre a fő mozgatórugó!

A csapatunk egyelőre teljes egészében megmaradt az elmúlt évből, nincsen új érkezőnk és távozónk sem volt.”

Érkezett: -

Távozott: -

 

Hosszú évek óta tagja a somogyi bajnokságnak a Tamási Dámok együttese. A tolnaiak vezére, Madarász András válaszolt megkeresésünkre:

„A csapat hasznosan töltötte a kényszerszünetet, mert április és május hónapot leszámítva végig tudtunk teremben gyakorolni heti 1-2 napot.

Az elvárásunk magunkkal szemben, hogy minden mérkőzésre ki tudjunk állni a megfelelő létszámban és felkészültséggel. Az idei szezonra nézve elsősorban abban reménykedünk, hogy végig fog menni, illetve arra számítunk, hogy az új helyszín új motivációt is ad a játékosoknak.

Reménykedünk abban is, hogy tavasszal már saját pályákon is játszhatunk majd és az eredmény tekintetében bízunk benne, hogy sikerül néhány győzelmet szerezni.

Erősíteni sajnos nagyon nincs lehetőségünk, így inkább a fiatal játékosainktól várjuk, hogy beérjenek. Egy meghatározó játékosunk jelezte, hogy a mostani körülmények között nem tudja vállalni a játékot, amit elfogadtunk és várjuk őt vissza. A pótlására vannak bíztató tárgyalások, de erről egyelőre többet még nem mondanék. Mindenkinek sérülésmentes, színvonalas bajnokságot kívánunk!”

Érkezett: Kurdi Csanád, Rigóczky Bálint

Távozott: Kovács Benedek, Tóth Gábor

 

A Táncsics-Gyakorló gárdájánál volt egyértelműen a legnagyobb játékosmozgás az idény előtt, a csapattól Kovács Dániel, a megyei All-Star gála ötletgazdája adott tájékoztatást:

„A hosszú szünet alatt főként egyénileg készültünk, mivel teremproblémákkal küszködtünk, akárcsak a csapatok többsége a bajnokságban. Sajnos továbbra sem tudunk csapatszinten együtt készülni, voltak próbálkozásaink más csapatokkal összeállva, amik szintén meghiúsultak. Reméljük a közeljövőben ezeket az akadályokat, akár a szövetség segítségével sikeresen le tudjuk küzdeni és megfelelően fel tudunk készülni, sérülések elkerülése érdekében és egészségünk megőrzésének szempontjából.

Vezetőedzőnk és ügyvezetőink hosszú tárgyalásokat folytattak játékosainkkal és a szabadügynök piacon levő játékosokkal, végül 8 távozót és 3 érkezőt jelenthetünk be. Valamint csapatunk kidobó-bedobó, bontógolyó, játékos-erőnléti edzőnk, Hideg Norbert, majd 1 éves lábadózását követően visszatér a pályára.

Ezúton szeretnénk megköszönni korábbi játékosaink eddigi munkáját és odaadását a csapat sikereiért! Továbbá üdvözöljük az új igazolásainkat és reméljük korábbi eredményeinkhez hasonlókat, vagy jobbakat tudunk elérni Velük is!”

„Az elkövetkezendő szezonban, reméljük minden mérkőzést le tudunk majd játszani, sérülésmentesen, egészségesen, minél jobb eredménnyel, megfelelő felkészüléssel! Nagyon várjuk már a mérkőzéseket, ki vagyunk éhezve a játékra. Természetesen idén is szeretnénk a bajnokság négy legjobb csapata között szerepelni az alapszakasz végével, majd a rájátszásban játszani. A rájátszásban pedig minél jobb eredményt elérni lehetőségeinkhez mérten.

Mottónk: „Mindegy, csak a Monok SE-t oda-vissza!” : ) : ) : )
Egy szó, mint száz, Hajrá Táncsics, hajrá kosárlabda!”

Érkezett: Pintér Kristóf (BME-MAFC, NBII); Tombor Márton (PTE-PEAC, NBII), Tóth András (VICE KSE, Pest megyei bajnokság)

Távozott: Bodródi Márk (Monok SE), Elek Csaba (Monok SE – vezetőedző), Boros-Gyevi Ádám (játékvezetői pályára lép), Dross Bálint, Palavics Dávid (szünetet tartanak), Déri Barnabás (?), Jónás Csaba, Pavlényi Benedek (visszavonultak)

 

A nyolcszoros bajnok Tüskevári SE erősített az induló szezonra, amelyet előtt Jakó Richárdot kérdeztük:

„Felkészülésünk szokásosnak mondható, amire sikerült termet bérelni, az iskolák bezártak, így ismét edzés nélkül indítjuk a bajnokságot!

Ennek ellenére, mint eddig is, célunk a bajnoki cím, meglátjuk pár meccs után, hogy ez mennyire reális.

Új igazolásunk Várallyay Gergő Dombóvárról, valamint visszatért hozzánk domináns játékosunk Mester Milán. Papp Gergő csapattársunk úgy döntött egy ideig szünetelteti pályafutását, rajta kívül szerencsére senki sem távozott.”

Érkezett: Mester Milán, Várallyay Gergő (Dombóvár)

Távozott: Papp Gergely

Vármegyei szövetségek