13
Mar
2020
Zártkapus meccsek a megyei bajnokságban is
Március 13, péntek  |  08:17

A Magyar Kormány a koronavírus által okozott járvány következményeinek elhárítása érdekében veszélyhelyzetet rendelt el Magyarország területén. Ugyancsak döntött arról is a kormány, hogy a tömegrendezvényeket 100 fős létszám fölött nem lehet megtartani.

Ehhez igazodva a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége úgy döntött, hogy 2020. március 12-én 0:00 órától a bajnoki kosárlabda mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani. A döntés visszavonásig érvényes, a rendezéssel kapcsolatos tudnivalóról 2020.03.12-én részletes levélben tájékoztatta a megyei szövetség is a klubokat.

Kérjük, hogy a beteg vagy betegnek tűnő sportolókat, sportszakembereket a mérkőzéseken ne szerepeltessék, őket a mérkőzések helyszínére ne vigyék magukkal. A játékosok minimális számának megsértésére vonatkozó pótdíjak, illetve a járványügyi helyzettel összefüggő mérkőzés elmaradás miatti pótdíj, valamint ennek ismétlődése esetén a kizárás szankció természetesen nem kerül kiszabásra.

A versenyrendszerek további lebonyolításának lehetősége értékelésre és elemzésre kerül a következő napokban, melynek fejleményeiről haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.

Vármegyei szövetségek