Baranya kosártörténete - Szurkolók Baranyában!
17
Jan
2022
Baranya kosártörténete - Szurkolók Baranyában!
Január 17, hétfő  |  16:05

A kosárlabda sportág jellegéből eredendően családias társas játék. Ezért a kezdetekben a családtagok, barátok közül kerültek ki a szurkolók és a nézők.

Ezek közül szeretnék bemutatni egy-két „helyi” nevezetes személyt, akik szurkolásukkal, olykor vérmesebb hozzáállásukkal segítették gyermekeik, hozzátartozóik, ismerőseik csapatát.

Pécsett a kezdeti időkben Zeleni József ( ha jól emlékszem a nevére ) volt aki még a budapesti „kemény” játékvezetőkkel is felvette a kesztyűt a csapat érdekében.

Érdekes és harcos képviselője volt a sportágnak Meszler Lászlóné anyuka (fia László), Rab József (fiai:József és Gyula) és Harci Lajos (fiai:Lajos, László, István), apukák, akik szinte a végsőkig védték fiaikat, és játékostársait.

Nem szülők voltak, de hivatásukból – csapat szertárosok voltak – és a sportág szeretetéből kifolyólag szintén fontos szurkolók voltak: a PEAC csarnokban Csicskár József (fia Titi játékos volt), a PVSK csarnokban Csöndör János.

Komlón is szeretik ezt a sportágat és a játékosokat. Kárpáti Jenő, mint vezető, Hollós Rezső, mint szülő(Hollós Nusi apukája) , Újvári Józsefné mint anyuka, nagymama (Újvári Tünde anyukája, Miltner Szandra nagymamája), és  Czéder Attila (Cucus lánya játékos volt), is keményen kiálltak a csapat mellett.

Szigetváron, Itt időrendi sorrendben: Aschenbrenner Ilona – volt játékos – Kovács Ernő apuka (Tibu és Évi játékosok voltak) vittek sok színt a szurkolásba. 

Mohácson Mészáros Attila volt aki nem csak szurkoló, de a csapat segítője is volt.

És később így állt össze az un. „B” közép, melyet ma hatodik játékosnak is nevezünk

1.       Meszler Lászlóné

2.       Harci Lajos

3.       Csicskár József

4.       Csöndör János

5.       Kárpáti Jenő

6.       Hollós Rezső

7.       Újvári Józsefné

8.       Czéder Attila

9.       Aschenbrenner Ilona

10.   Kovács Ernő

11.   Mészáros Attila

Vármegyei szövetségek