Dobó István kupa 2022 eredmények
20
Sep
2022
Dobó István kupa 2022 eredmények
Szeptember 20, kedd  |  05:49

Az idei Dobó kupára az Eszterházy SC igyekezett nálunk erősebb csapatokat hívni, hogy nagyjából tisztában legyenek, hova kell még fejlődniük, min kell javítani, hogy el tudák érni a céljaikat. Sajnos az utolsó pillanatban a 4. csapat lemondta a szereplést, így gyorsan át kellett szervezni a menetrendet. Először a Honvéd NB2-es csapatával mérkőztek meg. Az elejétől kezdve a vendégek domináltak, és rá erőltették akaratukat. Rengeteg eladott labdájuk volt, amit rendre kosárral büntetett az ellenfél. Igyekeztek letámadással, zóna védekezéssel megtörni a lendületüket, de többnyire csak részben sikerült. A nagyon jó dobóformát kifogó ellenfél folyamatosan növelni tudta az előnyét, a hazai csapat pedig egyre jobban kezdett össze esni. Az utolsó negyedben még mutatott némi ellenállást a hazai csapat, de az irányító játékosait nélkülöző Egri társaság sima vereséget szenvedett.

A második mérkőzésre igyekeztek összeszedni magukat, rendezni a sorokat, az edző próbált a fejekben rendet tenni. Lassabb, de biztosabb támadó játékot szerett volna látni, illetve a védekezésen is változtattak. Látszott a csapaton, hogy szeretné bebizonyítani, hogy nem annyit tud, mint azelőtt fél órával, és több látványos akciót hajtott végre. A védekezés is sokkal inkább csapatként működött, nem pedig egyénieskedve. Sajnos hiába vezet a csapat 35 percig, a végére elfáradt, és bár megtett mindent, az ellenfél Százhalombatta került ki győztesként.

Az utolsó mérkőzést a két vendég csapat játszotta egymás ellen, ahol annak ellenére, hogy a Százhalombatta duplázott, jobban kezdtek. Agresszív védekezésüknek hála, zavarba hozta a Honvéd csapatát, akik árnyékuk voltak saját önmaguknak az előző mérkőzéshez képest. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon látványos kosarak születtek. A „csendet” a Honvéd törte meg, hiszen az utolsó negyedre váltottak zóna védekezésre, amivel nem nagyon tudott mit kezdeni a Battai csapat, így kialakult egy nagyobb különbség, amit a mérkőzés végéig tudtak tartani.

Örülünk, hogy ilyen jó csapatokat sikerült Egerbe csábítani, jól szolgálta a felkészülésünket, van mit kijavítani, és újabb képet kaptam a csapat jelenlegi állapotáról. - Klepej Roland az Eszterházy SC edzőjének gondolatai.

Sikeres évet kívánunk a csapatoknak!

Eredmények:

Eszterházy SC - Honvéd Ludovika SE 48 - 94

Százhalombattai KSE -Eszterházy SC 85 - 73

Honvéd Ludovika SE - Százhalombattai KSE 84 - 52

Vármegyei szövetségek