24
Nov
2021
MEGYEI FELNŐTT NŐI: KÖNNYED VENDÉG GYŐZELEM
November 24, szerda  |  18:02

 

Szolnoki Sportcentrum U16/B                               Nagykőrösi Sólymok

42-102

(13-31, 12-24, 9-25, 8-22)

Szolnok, 2020.11.18. 9 néző, Vezette: Drenyovszki Dániel (Mezőberény), Fenyvesi Zénó (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


Szolnokon folytatódott a megyei felnőtt női bajnokság, amikor is a fiatalokból álló Szolnoki Sportcentrum U16/B fogadta a tapasztalt Nagykőrösi Sólymokat a B. Nagy Pál Sportcsarnokban. A hazai csapat tartalékosan várta az összecsapást, míg Bányai Viktor lányai teljes létszámmal érkeztek. Lassan kezdtek a felek, több hiba csúszott a dobásokba, de a harmadik perc után a Nagykőrös megpróbálta kihasználni a palánk alatti fizikai fölényét, ami által több üres ziccert értékesítettek. Király Adrienn vezetésével 11-0-s futással már a negyed végére tizennyolc pontos előnyhöz jutottak. Keményen küzdöttek a fiatal szolnoki lányok, de törekvésük hatására sem tudtak faragni a hátrányon. Zakor Petra két triplával köszönt be, ám Schleisz-Bognár közeli tempóival tartották vezetésüket a vendégek. A félidőben harminc vezetett a Nagykőrös. Tóth Viktor edző megpróbálta felrázni a védelmet, kettő-hármas zónával akarták megállítani az addig olajozottan működő Sólymok elzárás-leválásait. Nehezen támadt a Szolnok felállt védelem ellen, a fizikai fölényt érvényesíteni tudták a vendégek, illetve a sok kihagyott üres tempók miatt egyre nyílt az olló a két csapat között. Próbálta erőltetni a gyors indításokat a Szolnok, pár könnyű ziccerrel ugyan zárkóztak, a Nagykőrös viszont stabilan játszott, és labdaszerzések utáni tempókkal a száz pontot is sikerült elérni a mérkőzés végére. Egy közepes iramú találkozón a fizikálisan erősebb és tapasztaltabb Nagykőrös megérdemelten nyert, viszont nagy dicséret illeti a Szolnokot is, akik az utolsó percig hajtottak, ők csak tanulhatnak az ilyen összecsapásokon. 

Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B): „Nem tudtuk túl nagy erőbedobásra kényszeríteni az ellenfelet, akiknek gratulálok a győzelemhez! Játékosaim láthatták - és rosszul viselték-, hogy milyen kemény is tud lenni a játék, sajnos edzésen nagyon ritkán tudunk ehhez a szinthez közelíteni. Azért is neveztünk ebbe a bajnokságba, hogy ezzel szembesüljünk, igaz, ezen a mai napon megoldani ezt nem tudtuk. Remélem, saját korcsoportunkban azonban látjuk ennek előnyeit, ezen dolgozunk majd.”

Bányai Viktor (Nagykőrösi Sólymok): „A két foghíjas csapat összecsapásában nagy előnyt jelentett számunkra a tapasztalat, a rutin és az ebből adódó határozottság. Sok labdát szereztünk, jól indítottunk, sok pontot tudtunk dobni, bár rengeteg kihagyott dobásunk volt a második félidőben. Örülök, hogy a lányok élvezték a mérkőzést, sok sikert kívánok a szolnokiaknak a folytatásban.”

Vármegyei szövetségek