01
Dec
2021
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: KÉTSZER ANNYIT DOBTAK A HAZAIAK ELLENFELÜKNÉL
December 1, szerda  |  10:09

Szolnoki Baglyok SE                                      Albertirsai SE

101-50

(26-14, 27-13, 25-11, 23-12)

Szolnok, 2021. 11.25., 4 néző, Vezette: Rácz Zsolt (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok) Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


Debütálásra került sor a megyei felnőtt férfi bajnokságban, Albertirsa az elmúlt szezonban még csak a ceglédieknek biztosított albérletet, idén azonban leadta nevezését a bajnokságba. Gyaníthatóan a késő esti kezdésnek, mindössze öt fővel jelentek meg a mérkőzésen, de a Baglyok csapatából is hiányzott egy-két ember. Molnár két duplájával indult a mérkőzés, a vendégeknél a csapatkapitány, Magda szerezte csapata idénybeli első kosarát. Nem sokat törődtek a védekezéssel a vendégek, az első percekben még igencsak lámpalázasnak tűntek. A hazai csapat a negyed közepétől magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ezzel sikerült is elhúzniuk tizenegy ponttal a negyed végére. A második negyedre már bemelegedtek a pirosban játszó látogatók, nagyobb százalékkal értékesítették dobásaikat, ám a Baglyok továbbra is nagyobb ritmusban játszott náluk, lepattanó szerzés után gyors indításból szerezték pontjaik java részét a hazaiak. Dögei ziccerével már huszonegy pontosra nőtt a különbség, amely még tovább nőtt a nagyszünetre. A térfélcserét követően semmit sem változott a játék képe, fokozatosan nőtt a különbség a csapatok között. Albertirsai részről Magda próbálta meccsben tartani övéit, de társai is küzdöttek becsülettel, azonban már ekkor látszott, hogy kevés az öt ember, nincsen számukra cserelehetőség. A Baglyok viszont sűrűn cserélt, mindenki kapott játéklehetőséget. A záró tíz percben már könnyed játszadozás folyt a csapatok között, a hangulat is családias jelleget öltött. A legnagyobb kérdés az volt, hogy a Baglyoknál ki vállalja fel a századik pontot dobó játékos szerepét. Ez az utolsó percben Nagy Istvánnak sikerült, így minden bizonnyal neki kell "vendégül látni" csapattársait. Teljesen megérdemelt hazai győzelem született. Az albertirsaiak minden dicséretet megérdemelnek, szimpatikus csapat az övék, nyilván a későbbiek során többen fognak részt venni a mérkőzéseken, ahol minden bizonnyal több csapat dolgát meg fogják nehezíteni.

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): “Egy rendkívül sportszerű mérkőzésen tudtuk folytatni a bajnokságot. Köszönjük az ellenfélnek, hogy ilyen kis létszámmal is vállalták a mérkőzést. Mindenki kivette a részét a győzelemből, aminek meg is lett az eredménye. Egy jó bemelegítés volt a következő fordulóra! Hajrá Baglyok!”

Magda János (Albertirsai SE): „Először indultunk el a Szolnok megyei bajnokságban és az első mérkőzésünkön csak öt játékossal tudtunk kiállni. Sajnos a csapatunkat a vírus megtizedelte, de kitartóak vagyunk, mert nagyon szeretjük a kosárlabda sportot. Az ellenfél játékosai nagyon jól dobtak tempó dobásokat, leindítottak minket és sokat forgatták a játékosaikat, így mindig tudtak frissíteni. Habár a mérkőzést elvesztettük, jó érzéssel hagytuk el a csarnokot.”

Vármegyei szövetségek