17
Jan
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI: RATKAI SHOW
Január 17, hétfő  |  11:52

 

SZEK-W - Szolnoki Sportcentrum U16/B

98-40

(24-8, 18-11, 24-13, 32-8)

Szolnok, 2022. 01.14., 9 néző, Vezette: Fehérvári Gergely (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


"Városi rangadó", rutin, kontra fiatalos lendület, avagy a rutinos, sok csatát megélt SZEK-W csapata a Sportcentrumos ifjú lányokat fogadta a bajnokságban. Ratkai és Lőcsei vezetésével villámrajtot vettek a hazaiak, Tóth Viktor lányai megilletődötten kezdtek és csak elvétve találtak a kosárba. Már ezekben a percekben szembetűnő volt a különbség a felek között, a hazaiak könnyedén játszva szerezték pontjaikat. Ratkai ellenállhatatlanul dolgozott a festékben, egykori tanítványai nem igazán tudtak mit kezdeni vele. A második tíz percben sem változott lényegesen a játék képe, a vendégcsapat becsülettel küzdött, de nem tudtak közelebb férkőzni a „senior lányokhoz". Lőcsei sajnálatos ujjsérülése árnyékolta be a második negyedet, neki ezúton kívánunk jobbulást! A fordulás sem hozott lényeges változást, a "családi vállalkozás", Ratkai Kitti és lánya, Bonita, sorra szerezték a könnyű kosarakat, mellettük még Lapusnyik (leány nevén Fazekas Frizsina) jeleskedett. 66-32 volt az állás három negyed után. A záró felvonás már szinte családias hangulatban telt, a mérkőzés minden résztvevője jól érezte magát, amely végén a hazaiak nagy arányban diadalmaskodtak.

Farkas-Kapocsi Eszter (SZEK-W): "Köszönjük az ellenfélnek a mérkőzést, mindig öröm a szolnokiak megmérettetése. Büszke vagyok a csapatomra, hogy egy ilyen futkározós meccsen is jól helytálltak. Hajrá SZEK!"

Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum U16/B): „Ilyen mérkőzésre számítottam, nem tudtuk megnehezíteni a SZEK-W életét. Kiválóan játszottak, példamutató hozzáállással és csapatszellemmel, ehhez mi még nem tudunk felnőni. Ami csalódás volt, hogy az egyetlen játékelemben, ahol esélyünk lehetett volna, a futómennyiségben is sokkal jobbak voltak. Kiemelném Ratkai Kitti nem mindennapi teljesítményét és Fazekas Fruzsina védekezését. Nekünk nem ezen a mérkőzésen kell villognunk, jövő héten fontos korosztályos feladataink lesznek, próbálunk tanulni ebből a leckéből.”

Vármegyei szövetségek