18
Jan
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI: AZ ELSŐ HÁROM NEGYEDBEN ELDÖNTÖTTE A MECCSET A SPORTCENTRUM, A VÁSÁRHELYIEK KÉSŐN KAPCSOLTAK ÖTÖDIK FOKOZATBA
Január 18, kedd  |  13:12

 

Szolnoki Sportcentrum U16/B – HSA U18

59-48

(18-10, 11-7, 22-10, 8-21)

Szolnok, 2022.01.11., 8 néző, Vezette: Szőcs Béla (Kisújszállás), Fenyvesi Zénó (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2

Szolnokon fogadta a Szolnoki Sportcentrum U16/B a HSA U18 csapatát. Tóth Viktor és Czibere Zoltán is bő rotációval tudott dolgozni, kevés hiányzó volt a csapatoknál. Lassú iramban kezdődött a mérkőzés, a játékosoknak kellett pár perc, hogy felvegyenek egy magasabb ritmust. Nagy Diána és Szatmári Gréta pontjaival indult a meccs, mindkét csapat emberfogással próbálta hibára késztetni ellenfelét. A negyed második felében Kerekes Ivett vezetésével nyolc pontos előnnyel fordultak a második negyedre Tóth Viktor tanítványai. Dékány Emese tempóival húsz pont környékére nyílt ki az olló. Alacsony dobószázalékkal dobott a HSA, palánk alatt nehezen tudtak érvényesülni, dobásaik pedig többször rövidre sikerültek. Tizenkét pontos Szolnok előnnyel fordultak a csapatok, amikor Munkácsi Kitti és Nagy Diána kosaraival egy 18-4-es futással eldőlni látszott a mérkőzés, amikor is Kerekes Ivett, a szolnoki együttes motorja beütötte ötödik személyi hibáját, az ő kiválását pedig nehezen dolgozták fel társai. A HSA pedig Oláh Brigitta pontjaival egy 13-1-es rohammal tíz pontra közelítette meg a Szolnokot, többször támadtak is, ám a kevés idejük miatt nem tudták már jobban megközelíteni vendéglátójukat, így Tóth Viktor csapata megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Sportszerű összecsapáson a jobban dobó Szolnok magabiztosan nyert, de dicséret illeti a HSA csapatát is, akik végig derekasan küzdve játszottak, egy percig sem adták fel.

Tóth Viktor (Szolnoki Sportcentrum/B): „A mai napon főleg egyéni célokat tűztünk ki a játékosok elé, amit igyekeztek is megvalósítani. Támadójátékunk ennek megfelelően nem mindig volt szervezett, hiányoztak a kiosztások, a jó döntések. A mérkőzés végére kicsit ellaposodott a védekezésünk és lecsökkent a futómennyiségünk, ezt a végig remekül küzdő, sportszerű vendégcsapat kihasználta és szorosabbá tették az eredményt. Gratulálok mindkét csapatnak!”

Czibere Zoltán (HSA): Egészen jó mérkőzést játszottunk a hazai csapat ellen. Sajnos kicsit későn ébredtünk rá, hogy esetleg lehetne több keresni valónk is meccsen. Ettől függetlenül a második félidei játékunkat látva elégedett lehetek a a csapatommal szemben.”

Vármegyei szövetségek