LEHEL KUPA: A SZOLNOKI FIÚK ÖRÜLHETTEK
17
May
2022
LEHEL KUPA: A SZOLNOKI FIÚK ÖRÜLHETTEK
Május 17, kedd  |  15:39

Előkészítő (U11) utánpótlás tornára került sor Jászberényben a Lehel Kosársuli szervezésében május 07-én. Az I. Lehel Kupa elnevezésű rendezvényen a házigazdák mellett a Kecskemét, a Karcag és a Szolnok csapatai vettek részt.

Eredmények:

Kecskeméti KA Jégtörő Mátyás - Szolnoki Bikák  42-49 (9-13, 8-6( 4-7), 8-13, 13-10)

Legjobb dobók: Monostori M. 15, Donát Á. 10, Kovács Á. 6, Donát Sz 5, illetve Mészáros L. 13, Lakatos Bence 10, Ábel Szabolcs 9.

Végig szoros, izgalmas mérkőzést játszott a két csapat, a végjátékot a szolnokiak bírták jobban és ezzel a győzelemmel ők kerültek a torna döntőjébe.

Terjéki Zoltán (Szolnoki Bikák): „Végig szoros mérkőzés volt, a kért utasításokat pontosan végrehajtották a Bikák, jól ment a játék mindenkinek, az állóképesség fejlesztő edzések gyümölcse is beérett, jobban bírtuk a végjátékot, megérdemelten jutott a csapat a döntőbe.”

Karcagi SE Pusztai Viperabébik - Lehel Kosársuli 36-60 (4-7, 8-12 (4-7), 2-17, 16-17)

Legjobb dobók: Zipszer Sz. 17, Szarka L. 8, illetve Rakic R. 11, Kovács L. 9, Solti M. és Vári Z. 7-7.

Gyenge Gábor (Lehel Kosársuli): „Az első félidőben még kerestük magunkat és a fogást ellenfelünkön, akik bátor játékkal rukkoltak elő. A szünetben aztán rendeztem a sorokat és a harmadik negyedben nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk és ezzel sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Gratulálok csapatomnak a győzelemhez és a karcagiaknak is jár a gratuláció!”

Kecskeméti KA Jégtörő Mátyás - Karcagi SE Pusztai Viperabébik  55-28 (14-1, 15-9 (4-7), 16-4, 6-7)

Legjobb dobók: Monostori M. és Kovács Á. 9-9, Donát Sz. 8, Donát Á. 7, illetve Erdei J. 9, Zipszer Sz. 6.

A karcagi gyerekekből láthatóan sokat kivett az előző összecsapás, de így is remekül küzdöttek, a kecskemétiek viszont sokkal gyorsabban játszottak ellenfelüknél, így a két vesztes csatájában ők diadalmaskodtak.

Király Henrik (Kecskeméti KA Jégtörő Mátyás):Egy nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a tornát, színvonalas, izgalmas mérkőzéseket játszottunk, hiszem, hogy ennél csak nagyobb volumenű lesz majd a Lehel Kupa a későbbiekben, több csapattal és remek mérkőzésekkel, ennek a korosztálynak fontosak az ilyen tornák. Köszönjük a lehetőséget, és jövünk jövőre is!”

Kiss János (Karcagi SE): "Nagyon örültem a Lehel Kosársuli meghívásának. Bár igen fiatal csapattal vettünk részt a tornán, voltak kifejezetten jó periódusaink. A mérkőzések nagyon jól szolgálták a csapatépítésünket, és a sportbarátság kialakítását. Gratulálok az ellenfeleinknek, és köszönjük a kiváló szervezést!"

Lehel Kosársuli - Szolnoki Bikák  51-77 (11-19, 11-16  (7-5), 14-13, 8-24)

Legjobb dobók: Solti M. 14, Bőndi Zs. 10, Rakic R. és Vári Z. 8-8, illetve Schmölcz S. és Ábel Sz. 11-11, Lénárt I. és Mészáros l. 9-9.

Gyenge Gábor (Lehel Kosársuli): „Három negyeden keresztül viszonylag jól játszottunk, az utolsó negyedre viszont elfáradtunk teljesen és ezt a szolnoki csapat ki is használta. A vereség ellenére azonban nincs szégyenkezni valónk, hiszen nagy csatára tudtuk kényszeríteni a jobb erőkből álló Szolnoki Bikák csapatát. Játékban is sikerült több dologban előrelépnünk, gratulálok csapatomnak a két mérkőzésen nyújtott teljesítményéhez! Nagyon szépen köszönjük a résztvevő csapatoknak, hogy elfogadták a meghívásunkat!”

Terjéki Zoltán (Szolnoki Bikák): „A játékot kontrollálva, kisebb hibákkal, de pontos befejezésekkel uraltuk a mérkőzést. Különösen örültem a sok passzos játéknak és a védők kihozásának a támadásban. A negyedik negyedben felszabadultan, jól játszottak a Bikák, ezzel feltették az I-re a pontot! Gratulálunk a jászberényi csapatnak is és köszönjük a torna megszervezését!”

 

Vármegyei szövetségek