31
May
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: MEGÁLLJT PARANCSOLT A SZIKVIZESEK ELŐTT AZ OLAJ SEREG, JÖN A HARMADIK MECCS!
Május 31, kedd  |  16:33

 

Szolnoki Olaj KK U23 - SZEK KE

76-73

(29:19, 17:10, 18:24, 12:20)

Szolnok, 2022.05.26., 18 néző, Vezette: Zahorán Kitti (Szolnok), Fehérvári Gergely (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 5


A bronzcsata kiélezett küzdelmének színhelye ezúttal a Tiszavirág Aréna volt, melyben az Olajos ifjak látták vendégül a SZEK csapatát. Magabiztos nyitányt mutattak be a fiatalok, amikor egymás után talált be 6,75-ön kívülről a Ficsór-Bajkó-Hajdu trió. Ezzel szemben a vendég oldalon hosszú perceken keresztül csak Kovács bizonyult pontszerzés szempontjából hatékonynak, melynek következtében öt perc eltelte után időt is kértek Farkas Dávidék, hisz a Pásztor Gyuri irányította csapat már tizenhat pontos előnyre tett szert eddigre. Az időkérés pozitív hatást gyakorolt a SZEK-es fiúk játékára, hisz szépen lassan elkezdtek zárkózni, azonban a negyed végére mindössze tíz pontig sikerült faragni a hátrányukból. A második negyedet a fiatalok az előző játékrészhez hasonló, meggyőző játékkal kezdték, amikor is 13:0-ás rohanással próbálták meg fixálni előnyüket. Ezt a rohanást Szabó Viktor pontjai törték meg a másik oldalon, mely pontok a csapattársaknak is lendületet adtak, ám ekkor már nem maradt elég idő lényegi fordításra, így tizenhét pontos differenciával vonultak a felek a félidei szünetre. A harmadik negyedben a csapatok mondhatni szerepet cseréltek és a Gedei-Hoppál páros lehengerlő játékot mutatva faragta a különbséget egészen tizenegy pontig, amikor is megszólalt a negyed végét jelző dudaszó. Így egy teljesen nyitott mérkőzésen fordultak be a csapatok az utolsó játékrészre. A mérkőzés kimenetelének fontosságát és súlyát mindkét fél érezte, így szinte vágni lehetett a feszültséget az Arénában. A játékosok is egyre feszültebbekké váltak, Gedei még egy technikai hibát is kapott, azonban a feszültségek ellenére a mérkőzést a végig azt uraló Olajos fiatalok nyerték. A két csapat így egy harmadik találkozó keretein belül fogja eldönteni a bronzérem sorsát, ami után már egyik csapat sem fog javítási lehetőséget kapni.

Pásztor György (Szolnoki Olaj KK U23): „Most vissza lehetett látni azokat a mozzanatokat a mérkőzésen, amiket egész évben gyakoroltunk!”

Farkas Dávid (SZEK KE): „Szikvíz és család és a versenykiírás 16.4.-es ponja.”

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Vármegyei szövetségek