19
Jul
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI: SZEZONZÁRÓ ÉRTÉKELÉSEK 2. RÉSZ
Július 19, kedd  |  12:42

A Megyei Szövetségnek sikerült tizenegy szűkös esztendőt követően ismét elindítani a megyei felnőtt női bajnokságot. Hat klub, hat csapata nevezett, valamennyien komolyan vették a küzdelemsorozatot, időben be is fejezték, amiért elismerés jár. Ebben a bajnokságban aztán végképp mindenki a sportág szeretetéért játszott, remélhetően ez a mentalitás megmarad a jövőben is! Sorozatunkban az edzők értékelik csapatuk teljesítményét, íme:

- A bajnokságban való induláskor természetesen megfogalmazódnak célkitűzések, mik voltak ezek?

 Hegedűs Ferenc (Békési Csajok): Több éven keresztül a Békési SZSK leány csapata állandó résztvevő a JNSZ megyei kosárlabda bajnokságok korosztályos versenyein. Nagyszerű lehetőséget biztosít egyesületünk kosárlabdát szerető leány játékosainak.

Bányai Viktor (Nagykőrösi Sólymok): Az év elején megbeszéltek szerint szerettünk volna jó hangulatban, jó meccseket játszani és persze minél több mérkőzést megnyerni. A fiataloknak plusz játéklehetőséget jelentett ez a bajnokság, amire a regionális bajnokság mellett nagy szükség is volt.

Czibere Zoltán (HSA U18)A szezon előtt a legfőbb dolog az volt számunkra, hogy játéklehetőséget tudjunk biztosítani a lányoknak. És erre remek lehetőséget kínált ez a bajnokság.

- Melyek voltak azok a területek, amelyekben a legtöbbet fejlődött a csapat a szezon során? Ki vagy kik voltak azok a játékosok, akik húzták a csapat szekerét, akikre lehetett mindig számítani?

Hegedűs Ferenc (Békési Csajok): Az elmúlt bajnoki idényben csapatunk a női felnőtt bajnokságba nevezett. A csapat háromnegyed része 2006-os születésű és három 2005-ben született játékosból állt. A fiatal korösszetétel és a rutintalanság meghatározta a csapat egész éves teljesítményét. Ettől függetlenül hasznos mérkőzéseket játszottunk és legalább volt játéklehetősége a kosárlabdát csak hobbi szinten űző játékosaimnak.

Bányai Viktor (Nagykőrösi Sólymok): A csapat sokat lépett előre a védekezés, főleg a helyezkedéseket, besegítéseket és a lepattanószerzést illetően. Remélem, hogy a következő szezont már magasabb szintről tudjuk kezdeni. Felnőtt játékosaink tapasztalata sokat jelentett az egész szezonban, a fiatalokra is sok ragadt a hozzáállásból, játék iránti elkötelezettségből. Minden évben díjazni szoktuk a legjobbjainkat, a női csapatból négyen is díjat kaptak.

Czibere Zoltán (HSA U18): Szerencsére a szolnoki utánpótlás csapat és Békési Csajok ellen jó mérkőzéseket tudtunk játszani. A többi csapat egyenlőre nem a mi szintünk, de az ellenük játszott mérkőzések is nagyon sok fejlődésre adott lehetőséget

- Melyek voltak az idény legfontosabb szervezési, szakmai tanulságai saját csapata számára?

Hegedűs Ferenc (Békési Csajok): A játékvezetők és a lebonyolítást szervezők munkájáról maximális elismeréssel szólhatok. A Versenybizottság rugalmasan és precízen kezelte a bajnokság lebonyolítását, tökéletes és jó kommunikációval. Nagy nehézséget okozott egyes csapatokkal a mérkőzésidőpontok egyeztetése. Gondot okozott még, egyes mérkőzések esti hét és nyolc órás kezdése. Köszönöm, hogy részesei lehettünk a felnőtt női bajnokságnak. Gratulálok a Megyei Szövetség valamennyi munkatársának a 2021/2022 megyei bajnokságok sikeres lebonyolításához és további sikeres bajnokságokat kívánok!

Bányai Viktor (Nagykőrösi Sólymok): A következő idényre nagyon szeretném átmenteni azt a jó hangulatot, ami a csapatot körülvette, ehhez kellenek a jó edzések, ezek megszervezése lesz a legfontosabb és legnehezebb feladat. Egyre több fiatalt szeretnék a felnőtt csapathoz kapcsolni, mindig nagy munka a mérkőzések összehangolása a saját korosztállyal, ennek is jobban kell sikerülnie, mint az előző szezonban. A bajnokság jó lehetőség volt számunkra, játszottunk jó és kevésbé jó meccseket, a játékszenvedélyünk továbbra is olthatatlan, várjuk a következő évadot!

Czibere Zoltán (HSA U18): Összességében nagyon elégedettek voltunk a bajnoksággal és a következő szezonban is szeretnénk elindulni.

 

Vármegyei szövetségek