MEGYEI FELNŐTT NŐI: MINDEN NEGYEDET NYERT A SZEK-W A TAVALYINÁL LÉNYEGESEN ERŐSEBB VÁSÁRHELY ELLEN
23
Nov
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI: MINDEN NEGYEDET NYERT A SZEK-W A TAVALYINÁL LÉNYEGESEN ERŐSEBB VÁSÁRHELY ELLEN
November 23, szerda  |  12:35

 

Vásárhelyi Kosársuli – SZEK-W

35-79

(9-22; 8-15; 14-18; 4-24)

Hódmezővásárhely, 2022. november 16., 15 néző, Vezette: Mezei Tibor (Rákóczifalva), Terjéki András (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)    

A mérkőzés osztályzata: 3


Szerda este Hódmezővásárhelyre látogatott a SZEK-W, ahol a megújult vásárhelyi női csapattal csaphattak össze. A főiskola tornatermében kissé hűvös körülmények fogadták a játékosokat, a terem hőmérséklete arra ösztönözte a játékosokat, hogy minél kevesebb pihenővel, sok mozgással elérjék az üzemi hőmérsékletet. Hazai kosárral kezdődött a mérkőzés, de a vendégek hamar elkapták a fonalat. Bár ez a vásárhelyi csapat már lényegesen nagyobb játékerőt képviselt a tavalyiakhoz képest, Ratkai és Lőcsei hatékony támadójátékának és a vendégek palánkok alatti dominanciájának köszönhetően már az első negyedben érvényesítették erőfölényüket. A második negyedben sem változott a játék képe, a vendégek alsó posztos befutásait nem tudták lekövetni lábbal a hazaiak, egyedül Bányai Katalin tudta felvenni a dobóversenyt a kék mezesekkel. Hogy ne dermedjen az izzadság a lányok hátára, rövid félidő után folytatódott a találkozó. Talán kicsit megdermedtek fordulást követően a vendég lábak és kezek, hisz a harmadik negyed eredményét Szatmári Gréta és Kenéz Katica vezetésével szorossá tudta tenni a fehér mezes hazai csapat, de az első félidőben megszerzett SZEK előny nem olvadt el. A végjátékban viszont érvényesült a vendégek nagyobb tudása és könnyed, gyors játékkal nagy arányú győzelmet arattak az egyébként rendkívül sportszerű mérkőzésen.

Utasi Gábor (Vásárhelyi Kosársuli): „Csúszással kezdődött a találkozó, mert a szolnoki csapat és a játékvezetők is egy baleset miatt késtek. Kicsit túl is melegítettük magunkat. Jó védekezéssel, időnként ötletes támadó játékkal tartottuk a lépést az »A« csoportos múlttal is rendelkező ellenfelünkkel. A negyedik negyedre elfáradtunk, kevesebb lerohanást csináltunk, így folyamatosan felállt védelem ellen kellett támadnunk. Ellenfelünk masszív zónáját sikeres kinti dobások híján nem sikerült feltörni. Ennek volt köszönhető, hogy a két csapat közti különbség tetemesre nőt. Szorosabb lehetett volna a meccs, ha az utolsó edzésen nem sérül meg Sallai Zsuzsi, illetve fiatal reménységeink sem álltak most rendelkezésre. Velük szárnyalni fogunk.”

Bagi Ramóna (SZEK-W): „Már az első negyedben remek összhang volt csapattagjaink között. Az első félidőben az eredményen is meglátszott. Jó hangulatú mérkőzés volt, melyet magabiztos győzelemmel zártunk.”

 

 

Vármegyei szövetségek