MEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: MEGTISZTELTE ELLENFELÉT A BAGLYOK - NEM VOLTAK EGY SÚLYCSOPORTBAN A FELEK
25
Nov
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: MEGTISZTELTE ELLENFELÉT A BAGLYOK - NEM VOLTAK EGY SÚLYCSOPORTBAN A FELEK
November 25, péntek  |  12:11

 

Szolnoki Baglyok SE - CEKK-Gerje

112-44

(28-9, 22-8, 34-14, 28-13)

2022.11.22., Szolnok, 1 néző, Vezette: Mezei Tibor (Rákóczifalva), Pál Szabó Sándor (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


A tavalyi bajnok személyi változások nélkül, teljes csapattal, a vendégek generáció váltás után, több idősebb játékos nélkül, sok lelkes fiatallal vágott a mérkőzésbe. Az első negyedben a letámadással védekező hazaiak sorozatban szereztek labdát mezőnyben, illetve elhibázott dobás után, melyekből kevés átadással ziccerek sorozatát dobták, s így jelentős előnyt harcoltak ki. A második negyed koreográfiája ugyanaz volt, így nem csoda, hogy a különbség csak nőtt és nőtt. A szünet után a vendéglátók játékkedve nem csökkent, szívós védekezésük átjátszására a ceglédieknek nem volt ellenszerük. A záró felvonásban sok nem történt, a Baglyok játszva, a vendégek becsülettel kosárlabdáztak Az idei bajnokságban is nemes célokért küzdő szolnokiak ilyen arányban is megérdemelten győztek, a sok, de még rutintalan fiatallal – ami dicséretes – kiálló CEKK-Gerje ellen, a végig sportszerű mérkőzésen.

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): "Először is szeretném megköszönni a CEKK-Gerje csapatának, hogy végig küzdöttek a mérkőzésen, és bízom benne, hogy a fiataloknak nem vettük el a kedvét ettől a gyönyörű játéktól! A mai napon nem is elsősorban a kosárlabdára szerettük volna felhívni a figyelmet, hanem a Movember mozgalomra. Mint ebben a témában korunkból és nemünkből adódóan érintettek, a sport közvetítő szerepének használatával is szeretnénk felhívni a figyelmet a férfiak egészségügyi problémáira és azok megelőzésére. Lehet, hogy kevés érdeklődőhöz jutnak el a megyei bajnokság mérkőzései, de ha novemberben, a Szolnoki Baglyok csapata a mérkőzésen hordott arcszőrzettel már hozzá tudott járulni ehhez a nemes kezdeményezéshez, akkor már tettünk valami hasznosat úgy, hogy közben szeretett sportágunknak is hódolhattunk! Hajrá Kosárlabda! Hajrá Egészség! Hajrá Baglyok!"

Meilinger Péter (CEKK-Gerje): „Teher nélkül léptünk ma pályára, a tisztes helytállás volt ma a cél, gratulálok a Baglyoknak!”

Vármegyei szövetségek