MEGYEI FELNŐTT NŐI BAJNOKSÁG: NEGYEDRŐL NEGYEDRE TÖBB PONTOT TERMELTEK A KARCAGIAK - A KEMÉNY JÁTÉK NEM ÍZLETT A VÁSÁRHELYNEK
01
Dec
2022
MEGYEI FELNŐTT NŐI BAJNOKSÁG: NEGYEDRŐL NEGYEDRE TÖBB PONTOT TERMELTEK A KARCAGIAK - A KEMÉNY JÁTÉK NEM ÍZLETT A VÁSÁRHELYNEK
December 1, csütörtök  |  09:00

 

Karcagi SE – Vásárhelyi Kosársuli

88-41

(16-7, 20-14, 21-10, 31-10)

Karcag, 2022.11.27., 9 néző, Vezette: Rácz Zsolt (Szolnok), Fenyvesi Zénó (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 3


Vasárnap délelőtt megyei női meccsre gyűltek a szurkolók a karcagi csarnokban, ahol a kékben játszó Karcagi SE a fiatalokkal felálló, pirosban pályára lépő Hódmezővásárhely csapatát fogadta. Kellemes idő fogadta a csarnokba lépőket az egy héttel ezelőtti „hűvös fogadtatás” után. Kevés hiányzó volt, mindkét gárda több cserével várta a feldobást. Rácz játékvezető feldobása után „egymásnak ugrottak” a hölgyek, nehezen melegedtek be a kezek, ami alacsony dobószázalékot és több eladott eredményezett az első negyed elején. Balogh Vivien kosarával ugyan még vezettek a pirosak, de ezután belelendültek Örlős mester lányai, és egy 14-3-as futással tíz pont körülire hizlalták előnyüket a hazaiak. Utasi Gábor védekezést váltott, 2-3-as zónával próbálta megállítani a kék centereket, kevés sikerrel, ugyanis a „Lilla tüzérség”, Rácz Lilla és Csíkos Lilla betörés-leosztás után több könnyű palánk alatti kosarat szereztek, Kerekes Hajnalka pedig az eladott labdákból meginduló gyors indításokat fejezte ziccerekkel. Időkérés után próbált tíz környékére zárkózni a Vásárhely, két tripla és büntetők után látótávolságon belülre kerültek, de támadólepattanó után Csíkos hűtötte le a kedélyeket, tizenöt pontos különbséggel fordultak a felek. Megkönnyebbült az asztalszemélyzet, ugyanis félidőben sikerült megjavítani az addig rakoncátlankodó időmérő berendezést, így normális mederben folytatódhatott a találkozó. „Bent maradtak az öltözőben” a pirosak, a Karcag egy gyors 9-0-ás rohammal már a húsz pont körüli határt súrolta, amire Gázsity Milica betörés ziccerekkel próbált válaszolni, ám a vendégek magas emberei nem tudtak mit kezdeni a Rácz-Csíkos párossal, akik domináltak a palánk alatt, de az új szerzemény, Kerekes Ramóna is beköszönt a cserepadról. Nem változott a játék képe az utolsó negyedre sem, Nagy Viktória is megszórta magát, a végére pedig elfáradt a Vásárhely, így kinyílt az olló a végére. Megérdemelten nyert a több magas emberrel rendelkező Karcag, de dicséretet érdemelnek Utasi Gábor játékosai is, akik az utolsó pillanatig küzdöttek, de ez ma nem volt elég a győzelemhez.

Őrlős Zoltán (Karcagi SE): ”Öt perc puhatolózás után kezdtünk magunkra találni. Bár védekezésünk még a második negyedben sem állt össze, így sajnos a kosarak felváltva estek. A második játékrészben már minden tökéletesen működött. Az utolsó negyedben még tovább fokoztuk a tempót. Külön öröm, hogy Kerekes Ramóna személyében egy "régi" harcos mutatkozott be csapatunkban.”

Utasi Gábor (Vásárhelyi Kosársuli): „Nagyon kemény mérkőzésre számítottunk, és az is lett. A karcagiak keményen játsszák a játékot, ami időnként a durvaság határát súrolja és ehhez nem vagyunk hozzászokva. Voltak jó periódusaink, de fizikálisan felőröltek bennünket. Ha teljes csapattal tudunk kiállni, talán szorosabb lett volna a találkozó. Hazai pályán javítunk.”

 

Vármegyei szövetségek