VÁRMEGYEI FELNŐTT NŐI BAJNOKSÁG: JÓ NAPOT FOGTAK KI A VASUTASOK - A KEMÉNY VÉDEKEZÉS NEM ÍZLETT A LÁTOGATÓKNAK
30
Jan
2023
VÁRMEGYEI FELNŐTT NŐI BAJNOKSÁG: JÓ NAPOT FOGTAK KI A VASUTASOK - A KEMÉNY VÉDEKEZÉS NEM ÍZLETT A LÁTOGATÓKNAK
Január 30, hétfő  |  18:15

 

Szolnoki MÁV SE – Vásárhelyi Kosársuli

94-43

(25-11, 22-10, 22-14, 25-8)

Szolnok, 2023.01.26.,12 néző, Vezette: Pál Szabó Sándor (Szolnok), Szabó László (Szolnok) Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 3


A tabella hátsó régiójában tanyázó csapatok a bajnokságban először találkoztak egymással. Az egészpályás letámadással védekező szolnoki lányok sokszor zavarba hozták a vendégeket, s a labdaszerzésekből szerzett kosarakkal előnyt harcoltak ki a negyed végére. A folytatásban sem lazítottak a hazaiak a szigorú, fault határon védekező harcmodorukon, ami nem nagyon ízlett a vásárhelyieknek, akik lelkesen vették fel a harcot, és többször kerültek ziccer helyzetbe, de sok hibával játszottak, míg a kék-fehérek szolgalmasan termelték a pontokat. A félidőre megnyugtató előnyt szerzett a MÁV.

A harmadik negyedben is az előző félidőben látottak domináltak, így tovább nőtt a szolnoki előny, bár a vendégek alkalmazkodtak a játékstílushoz, de nem tudtak közelebb férkőzni, az akkor már a három pontosokat is pontosabban dobó MÁV-osokhoz. A vendéglátóknál a Varga, Csordás, Kerekes, Tóth kvartett, míg a vásárhelyieknél a Szatmári, Kenéz duó jeleskedtek a pontszerzésben. Az utolsó játékrészben minden játékos lehetőséghez jutott mindkét csapatban, de ez már az eldőlt mérkőzés eredményén nem változtatott. A sok faulttal tarkított, de végig sportszerű mérkőzésen megérdemelten tartotta otthon a két pontot a szolnoki csapat, a lelkesen játszó vendégekkel szemben.

Tóth János (Szolnoki MÁV SE): „Szimpatikus ellenfél ellen sok mindent sikerült megmutatni a játéktudásunkból. Jó dobóformát fogtunk ki, és örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a csapathoz.”

Utasi Gábor (Vásárhelyi Kosársuli): „Hosszú idő után végre újra meccset játszottunk, ami már magában öröm. A fiatal, lelkes és jól felkészített ellenfelünk agresszív védekezése miatt nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és ennek tudható be a nagy pontkülönbség. A harmadik negyedben a zóna védekezéssel sikerült kicsit lelassítani a szolnoki lányokat, de sajnos támadásban iszonyatosan pontatlanok voltunk ekkor is, így nem csökkent a távolság a két csapat között. Edzünk tovább, hogy szorosabb meccseket tudjunk

Vármegyei szövetségek