VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: A HIÁNYZÓK ELLENÉRE IS MŰKÖDÖTT A MIKLÓSI GÉPEZET - KARDOS TÖBB JÁTÉKLEHETŐSÉGHEZ JUTOTT, ÉLT IS VELE
31
Jan
2023
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: A HIÁNYZÓK ELLENÉRE IS MŰKÖDÖTT A MIKLÓSI GÉPEZET - KARDOS TÖBB JÁTÉKLEHETŐSÉGHEZ JUTOTT, ÉLT IS VELE
Január 31, kedd  |  18:46

 

Törökszentmiklósi KSE – CEKK-Gerje

97-23

 (14-8, 22-9, 26-4, 35-2)

Törökszentmiklós, 2023.01.27., 13 néző, Vezette: Szabó László (Szolnok), Gyenge Gábor (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


A CEKK gárdája nagyon belehúzott az idei évben a lejátszandó mérkőzések tekintetében, bő két hét alatt immár a negyedik meccsükre készültek Meilingerék, ezúttal a Törökszentmiklós otthonába látogattak. Hazai részről a két pontgyáros, Habók és Deák is hiányzott betegség, illetve sérülés miatt, a vendégek is foghíjasan, mindössze hét fővel érkeztek az összecsapásra. A feldobást követően nagyon pontatlanul és kapkodva kezdtek a felek, csikorgott a miklósi gépezet a ceglédi zóna ellen. Négy percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ekkor kezdett el ébredezni a Szénási-legénység, 8-2-es rohanásuknak köszönhetően hatpontos előnyre tettek szert a negyed végére. A folytatás is nagyon sok technikai hibát és kihagyott dobást hozott, főleg vendég részről, a TKSE-nél a már említett két játékos távollétében Kardos vette kezébe a marsallbotot,r emekül mozgatta társait és emellett ponterősnek is bizonyult. Ebben a játékrészben tíz pontot tett a közösbe, szinte megoldhatatlan feladat volt az ő semlegesítése a CEKK számára, akiknél az örökifjú, Szerelem próbálta űzni-hajtani társait. Vona kétpontosával zárult az első félidő, amely 36-17-es hazai vezetéssel zárult.

A nagyszünetet követően tovább növelte előnyét a TKSE, Frikker gyorsaságát maximálisan kihasználták a hazaiak, aki remekül szolgálta ki társait, a pontszerzés ezúttal másodlagos volt számára. Kardos viszont továbbra is sziporkázott, nagyon élt a pályán, és láthatóan rendkívül élvezte a játékot, az ő kosarával a huszonhetedik percben már 54-19 volt az állás. A látogató csapat teljesen leblokkolt, csak néhány felvillanásra futotta részükről. A záró etapban szinte már csak egy csapat volt a pályán, sorra szerezték a könnyű kosarakat Patkósék. Soraikból az ez idáig csak epizódszerephez jutó Mihályi is élt a felkínált lehetőséggel, lelkesen és ponterősen játszott Kardoshoz hasonlóan. A vendég lufi teljesen leeresztett a végére, mindösszesen egy kétpontosra futotta Szeleczkiék erejéből a záró negyedben. Végül nagy fölénnyel nyert a Törökszentmiklós egy rendkívül sportszerű és jó hangulatú mérkőzésen.

 

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): „Mindkét csapatban voltak hiányzók, ez minket érintett kevésbé hátrányosan. Azok, akik eddig kevesebbet játszottak, most éltek a plusz játékidővel. Köszönjük a Ceglédnek a mérkőzést. Varga Dominiknak köszönjük, hogy idáig velünk játszott, sok sikert a "Napfény városában!”

Meilinger Péter (CEKK-Gerje): „Tisztes helytállás volt a cél, szűk és megfiatalodott kerettel álltunk fel, magas ember nélkül. Sportszerű mérkőzés volt, gratulálok az ellenfélnek!”

Vármegyei szövetségek