VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: MINDEN NEGYEDET NYERT AZ ASE - TISZTESSÉGESEN HELYTÁLLT A CEKK
22
May
2023
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: MINDEN NEGYEDET NYERT AZ ASE - TISZTESSÉGESEN HELYTÁLLT A CEKK
Május 22, hétfő  |  10:59

 

CEKK-Gerje – Albertirsai SE

49-72

(10-12, 11-17, 13-16, 15-27)

Albertirsa, 2023.05.16., 24 néző, Vezette: Szőcs Béla (Kisújszállás), Fenyvesi Zénó (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 2


Alsóházi párharc vette kezdetét a CEKK-Gerje és az Albertirsa SE csapatai között. A csata győztese a bajnokság ötödik helyét szerezheti meg a végelszámolásban. Kiegyenlített első negyedet hozott az első tíz perc, melyben minimális, két pontos irsai vezetést mutatott az eredményjelző. A második negyedben aztán a csapatok váltott 8-0-ás periódusainak hála, kétszer is változott a vezető csapat kiléte, azonban a félidő előtti záró periódusban az Albertirsa SE tudott nyolc pontos előnyt kialakítani a nagyszünetig. A kis pihenő után aztán további három egységet pakolt a pontkülönbségbe a vendégcsapat, így rendkívül nehéz helyzetbe került a ceglédi alakulat. Úgy tűnt, hogy a záró etap csak formális dolgokat hoz, azonban hála a vendéglátók pár jó kinti próbálkozásának, illetve a látogatók ekkorra már igen sűrűn bolygatott rotációjának, öt pontra ismét sikerült megközelítenie a CEKK-nek az irsai alakulatot. Azonban egy ellentmondást nem tűrő 17-0-ás rohanással végképp lezárta a nyílt kérdéseket az Albertirsa, és megérdemelt, huszonhárom pontos sikerével lépéselőnybe került a két győzelemig tartó párharc során. Rendkívül sportszerű, jó hangulatú találkozón, megérdemelt Albertirsai SE győzelem született.

Meilinger Péter (CEKK-Gerje): „Rosszul kezdtük a mérkőzést, aztán volt egy jó periódusunk, utána elkezdtünk kapkodni és nagyon sok könnyű kosarat kaptunk, de a tisztes helytállás megvolt, gratulálok az ellenfélnek.”

Varga Zsolt (Albertirsai SE): "Energikusan kezdtük a meccs első négy-öt percét, aztán ellenfelünk is felvette a ritmust és lényegében a félidőig oda-vissza öt-hat pontos futásokkal változott az eredmény. A második félidőre védekezést váltottunk, ami látszólag meg is hozta az eredményét. Viszont a CEKK nem adta fel, és egy nagyszerű egyéni teljesítmény révén visszajöttek a meccsbe. Az utolsó szakaszban szigorítottunk a védekezésünkön, szinte minden védőpattanót megszereztünk, és jó ritmusban, könnyű kosarakkal eldöntöttük a meccset. Gratulálok a csapatnak. Csütörtökön, bízom benne, hasonlóképpen alakul majd a visszavágó, de biztos vagyok benne, hogy CEKK nem fogja könnyen adni azt a meccset."

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1-0 az Albertirsai SE javára.

 

Vármegyei szövetségek