VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: EZÚTTAL KEVÉSBÉ PÖRGÖTT A BAGLYOK, DE EZ IS ELÉG VOLT A DÖNTŐBE JUTÁSHOZ - A KARCAG MÉLTÓKÉPPEN HELYT ÁLLT
23
May
2023
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: EZÚTTAL KEVÉSBÉ PÖRGÖTT A BAGLYOK, DE EZ IS ELÉG VOLT A DÖNTŐBE JUTÁSHOZ - A KARCAG MÉLTÓKÉPPEN HELYT ÁLLT
Május 23, kedd  |  15:00

 

Szolnoki Baglyok SE – Karcagi SE

96-76

(21-15; 26-19; 21-22; 28-20)

Szolnok, 2023.05.16., 2 néző, Vezette: Mezei Tibor (Rákóczifalva), Pál Szabó Sándor (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 2


Az elődöntő múlt hétre tervezett mérkőzését pótolták a Szolnoki Baglyok és a Karcagi SE kosarasai a vármegyei bajnokságban. Az odavágón tükörsima Baglyok győzelem született idegenben, a bajnokaspiráns hazai pályán is természetesen esélyesként lépett a küzdőtérre. Mindkét csapat több kulcsjátékosa nélkül várta a feldobást a bemelegítést követően. Könnyed tempóban indult a mérkőzés, Forgács két triplával vétette észre magát, míg a csereként beállt Kovács Zoli a palánkok alatt vette át az uralmat a hazaiak részéről. Vendég oldalon Vincze és Erdei húzták a csapat szekerét pontgyártás tekintetében. A második negyedben is csendes mederben zajlottak az események, fault miatt is csupán háromszor szólt a játékvezetői síp ebben a játékrészben.

Fordulást követően kissé megrázták magukat a kék mezben játszó karcagiak és Mészáros Lénárd vezényletével igyekeztek játékban maradni Kovács Mátéék. Ellen oldalon Baláti dr. zárkózott fel a pontszerzőkhöz és tizenkét pontos fórral fordultak az utolsó negyedre a felek. Tizenkét pont a kosárlabdában egy negyed alatt nem behozhatatlan előny, de a játék képe alapján az esélyesebb Baglyok győzelme nem forgott veszélyben.

Forgács László (Szolnoki Baglyok SE): “Mind támadásban, mind védekezésben szörnyű teljesítményt tettünk le a pályára. Az egyetlen pozitívum a mérkőzésen a győzelem. Ezzel a győzelemmel a döntőben vagyunk, hogy megvédjük a bajnoki címünket. A döntőben azonban sokkal jobb teljesítményre lesz szükség! Hajrá Baglyok!”

Kovács Máté Zádor (Karcagi SE): „Nyilatkozatot nem küldött.”

 

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szolnoki Baglyok SE javára.

Vármegyei szövetségek