Szombaton az Arénában döntőzik a Zrínyi és a Táncsics
05
May
2022
Szombaton az Arénában döntőzik a Zrínyi és a Táncsics
Május 5, csütörtök  |  15:26

A tavalyi évadhoz hasonlóan ismét a Zrínyi KK és a Táncsics-Gyakorló játssza a megyei bajnokság fináléját

 

A 2021/2022-es szezonban ismét összecsap a döntőben a címvédő Zrínyi és a Táncsics gárdája. A két csapat akkor egy szinte végig kiegyenlített, színvonalas mérkőzést játszott, ahol végül a Zrínyi 72-68-ra diadalmaskodott.

A két csapat útja az idei döntőbe nem volt azonos: a Zrínyi az egész bajnokságban nem talált eddig legyőzőre, az elődöntőben is kettős, magabiztos győzelemmel győzték le a Marcali VSZSE-t. A Táncsics-Gyakorló „pályahátrányból” jutott a döntőbe, miután az első mérkőzésen szűkösen kikapott a Meló-Diáktól, majd a visszavágón húsz ponttal győzve harcolták ki az aranymérkőzést.

A Zrínyi csapata 2018 és 2021 után harmadik aranyára készül, míg a Táncsics 2014 és 2021 után jutott újra döntőbe – eddig mindkétszer ezüstérmet akasztottak a nyakukba.

Az alapszakaszban a Zrínyi januárban 71-62-re, míg márciusban 73-59-re győzött.

A 2021/2022-es bajnoki finálét május 7-én, szombaton 14:30-kor rendezik a Kaposvár Arénában, a Meló-Diák KK és a Marcali VSZSE bronzcsatáját előtte 12:30-kor játsszák.

 

A döntő előtt mindkét együttestét megkérdeztük a lassan mögöttünk hagyott szezonról és arról, hogy mit várnak a finálétól.

A Zrínyi KK gárdájából Romanek Pétert kérdeztük:

- Veretlenül jutottatok el a döntőig, számítottatok az idény előtt ilyenre?

- Őszintén megvallva erre talán nem. Abban biztosak voltunk, hogy az előző szezon két legjobb játékosával megerősített keretünk komoly célokért küzdhet, esetünkben a bajnoki cím megvédéséért. Miután lement az első 4-5 forduló, talán utána fogalmazódott meg bennünk, hogy jó lenne vereség nélkül végig vinni az idei szezont!

- Az elődöntőben a Marcalit győztétek le, viszonylag simán, milyen volt ez a párharc?

- A Marcali egy igazi rutinos, fizikális csapat. Tudtuk, hogy nem szabad félvállról venni a párharcot, mert itt az elődöntőben bármi megtörténhet. Szerencsére az eredmények is azt mutatták, hogy sikerült megfelelően felkészülni belőlük, így egy simának mondható döntőbe jutás történt.

- Ismét a Táncsics lesz az ellenfeletek, miként készültök ellenük?

- Ezúton is Gratulálok a Táncsics Csapatának! Nagyon komoly fordítást vittek véghez. Jól ismerjük ellenfelünket, ezért egy kiélezett, izgalmas döntőre számítok, ahol mindent meg fogunk tenni a győzelem és a bajnoki cím megszerzéséért! Ahogy már említettem szeretnénk veretlenül befejezni az idei szezont! Hajrá Zrínyi!

 

A Táncsics-Gyakorló együttesétől Hideg Norbert válaszolt:

- Milyen volt az alapszakaszotok, azok után, hogy volt néhány változás a keretetekben a nyáron?

- Tavaly a döntő után azonnal elkezdődött az új szezonra a keretünk kialakítása. Szerencsére a csapat nagy része egyben maradt, az egyik legfontosabb játékosunk távozását követően az új játékosok beépítése és a csapat mihamarabbi összeszokása volt cél. Már a szezon előtt is azt gondoltuk, hogy a keretünk mélysége és szerkezete megfelelő lehet egy újabb érem megnyerésére. Nem volt könnyű szezonunk. Több játékos sérülése, betegsége és munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudtunk folyamatosan ugyan azzal a kerettel kiállni a mérkőzésekre. Szerencsére a szezon legfontosabb részére összeállt a csapatunk, mindenki megtalálta benne a helyét és a szerepét.

- Az elődöntőben hátrányból győztétek le a Meló-Diákot, milyen volt ez a párharc?

- Tudtuk, hogy nagyon nehéz párharc lesz, a szezonban még nem tudtuk legyőzni a Meló-Diák csapatát. Az elődöntő első mérkőzésén sem tudtunk teljes kerettel kiállni, de látótávolságon belül tudott maradni a csapat. Szerettük volna a második időpontot is halasztani, de erre nem kaptunk lehetőséget. Csapatvezetőként itt is szeretném megköszönni minden csapattagnak a hozzáállását. A ballagó/és ballagásra hivatalos játékosaink egytől egyig a mérkőzést választották a családjaikkal való ünneplés helyett. Már a mérkőzés előtt az öltözőben érezni lehetett a csapat minden játékosán, hogy egymásért harcolva mindent meg fog tenni a döntőbe jutásért. Hamar hátrányba kerültünk, de a tűz és lelkesedésünk győzelmet eredményezett.

- Ismét a Zrínyi lesz az ellenfeletek a döntőben, mit vártok a finálétól?

- Örülünk, hogy újra megmérkőzhetünk a Zrínyi csapatával. Reméljük, minél többen kilátogatnak majd a mérkőzésre. A Zrínyi nagyon erős ellenfél, a bajnokság számunkra legszimpatikusabb csapata. Okosan és szervezetten kosárlabdáznak, valamint évek óta együtt játszanak és ez hatalmas előnyük a többi csapattal szemben. Mindent megfogunk tenni, hogy egy sportszerű mérkőzésen megnyerjük a döntőt és visszavágjunk a Zrínyinek a tavalyi győzelméért, valamint a játékos rablásért is. Ha megnyerjük a döntőt várunk vissza Dani! :)

Hajrá Táncsics, Hajrá Kosárlabda!

Vármegyei szövetségek