Sikeres volt a második megyei All-Star gála is
25
Sep
2022
Sikeres volt a második megyei All-Star gála is
Szeptember 25, vasárnap  |  20:26

Immáron második alkalommal rendezték meg a Somogy Megyei Kosárlabda All-Star Gálát, s ezúttal is a Kaposvár Aréna adott otthont a nagy népszerűségnek örvendő események. A két együttes ezúttal is „Ékes” csapat, valamint „Skoda” csapat néven szerepelt, ezzel is tisztelegve a megye kosárlabdázásában elévülhetetlen érdemeket szerző Ékes Tamás és Skoda László emléke előtt.

Mindkét együttes, ha nem is véresen, de nagyon komolyan vette a mérkőzést, igaz az Ékes csapat kicsit idegesebbnek tűnt, hiszen rengeteg ziccert kihagyott és több hiba is csúszott a játékukba, ennek ellenére ellenfelük csak ötpontos előnyt szerzett az első negyed végére. A folytatásban aztán már beestek a közeliek és hamar ledolgozta hátrányát az Ékes csapat, sőt a vezetést is átvette, ám a félidőre így is a Skoda csapat vonulhatott minimális egypontos fórral.

A fordulás után is nagy küzdelem zajlott a pályán, a szürkemezesek kiválóan céloztak a triplavonal mögül, míg riválisuk inkább a betöréseket erőltette. A kinti dobásoknak köszönhetően, ismét ellépett a Skoda csapat, így nyugodtabban várhatta az utolsó felvonást. Melyben ugyan nagyot küzdöttek a sárgák, de már nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát.

A szünetben rendezték meg a tripladobóversenyt, melyet szétlövés után Tóth Kristóf nyert meg. A II. METYX Somogy Megyei Kosárlabda All-Star Gála MVP-jének Tóth Mátét választották meg, két különdíjat is átadtak a szervezők: az Ékes csapatból Bán Balázs, a Skoda-csapatból Pintér Kristóf érdemelte ki az elismerést.
 

„Ékes” csapat – „Skoda” csapat 72–89 (18–23, 23–19, 21–27, 10–20)
Kaposvár Aréna. Vezette: Bartics, Lakos, Boros.

Ékes csapat: Horváth N. (18), Mihalics Z. (7), Kun K. (6), Bodródi M. (5/3), Kovács D. (2). Csere: Bán B. (15/3), Kovács M. (11/3), Koma K. (4), Bodródi Dávid (2), Kiss V. (2), Bodor D. (-), Bodródi Dániel (-). Edző: Romanek Péter

Skoda csapat: Tóth M. (23/21), Hideg N. (10), Veres Cs. (8), Tóth K. (7/3), Kovács B. (2). Csere: Pintér K. (20/15), Nagy D. (7), Zsille P. (6/6), Babócsai P. (2), Madarász A. (2), Sótonyi Á. (2), Csizmadia G. (-), Pöttendi G. (-). Edző: Tombor Márton.


A megyei All-Star gála különdíjai:

A mérkőzés legjobb játékosa (MVP): Tóth Máté (Meló-Diák KK, Skoda csapat)
Az Ékes csapat legjobb játékosa: Bán Balázs (Azúr Drogéria KK)
A Skoda csapat legjobb játékosa: Pintér Kristóf (Táncsics-Gyakorló)
A tripladobó verseny győztese: Tóth Kristóf (Meló-Diák KK, Skoda csapat)

Vármegyei szövetségek