Hétvégén hét csapattal rajtol a pontvadászat
25
Oct
2023
Hétvégén hét csapattal rajtol a pontvadászat
Október 25, szerda  |  12:09

Az új szezonra hét csapat nevezett be – újdonság, hogy a Monok SE és a Meló-Diák KK egyesült, míg a Kometa-Gyakorló együttese abszolút újonc lesz. Idén nem vállalta az indulást a korábbi nyolcszoros bajnok Tüskevári SE, valamint a Tamási Dámok.

Ott lesz viszont az indulók között a sorozatban háromszor is aranyérmes Zrínyi KK, a Táncsics-Gyakorló, az Azúr Drogéria KK , a Marcali VSZSE és a Spekula Henger KK együttese is.

Az október 28-i nyitófordulóban a címvédő az újon Kometával mérkőzik, a Táncsics-Gyakorló a Marcalit fogadja, míg a Monok SE az Azúr Drogériával csap majd össze.

 

A szezon előtti szokásos beharangozónk első részében a Zrínyi KK csapatától Romanek Péter edzőt kérdeztük, hogy miként élték meg a bajnoki címeket és mit várnak a rajtoló szezontól.

 

- Zsinórban háromszor lettetek bajnokok, milyen volt ez az időszak nektek és menyire -volt nehéz a tavalyi idény?

- Természetesen ez egy nagyon pozitív időszaknak mondható. Minden szezon nehéz, mert folyamatosan jönnek a trónkövetelők és nekünk is mindig 100%-ot kell hoznunk, hogy megvédjük a címünket. Egy negatív dolog volt a tavalyi szezonban, hogy a Tüskevár 35 mérkőzésen át tartó győzelmi rekordját megdönteni nem, csak beállítani tudtuk. Egészen 2021.05.23-2023.05.06-ig nem vesztett mérkőzést a csapatunk, amelyhez minden egyes Tagnak ezúton is gratulálok!

- Milyen változások történtek a keretetekben a nyáron?

- Szerencsére évek óta stabilnak mondható a keretünk, így idén sem történt változás.

- Nyilván a címvédés a célotok, kiket vártok a legnehezebb ellenfélnek a szezonban és mit vártok a bajnokságtól?

-  Először is nagyon sajnáljuk, hogy több csapat sem indul az idei bajnokságban, akik az elmúlt évek meghatározó résztvevői voltak a megyei pontvadászatnak. Ahogy említettem, nálunk nem volt mozgás, viszont a szabadügynök piac és a többi csapat generál menedzserei igencsak aktívak voltak a holtszezonban. Amennyiben a nemzetközi sajtóban megjelent pletykák igazak, úgy most is nagyon komoly játékerőt fognak képviselni a rivális együttesek, így nekünk is fel kell kötnünk a gatyát, minden eddig megszerzett rutinunkat be kell vetni! Viszont, ahogy eddig is tettük, állunk elé minden kihívásnak! Hajrá Zrínyi!


Az 1. forduló programja:

2023. október 28., szombat: (Táncsics Mihály Gimnázium Sportcsarnoka):

9.00: Zrínyi KK - Kometa-Gyakorló
10.30: Táncsics-Gyakorló - Marcali VSZSE
12.00: Monok SE - Azúr Drogéria KK

Szabadnapos a Spekula Henger KK.

Vármegyei szövetségek