Rajtol a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok, 2. rész
26
Oct
2023
Rajtol a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok, 2. rész
Október 26, csütörtök  |  15:08

Október 28-án indul a 2023/2024-es idény a Somogy Vármegyei Kosárlabda-bajnokságban. Beharangozónk következő részében három csapat képviselőit kérdeztük: a Meló-Diák KK-val egyesülő Monok SE, a Marcali VSZSE és az újonc Kometa-Gyakorló csapatait ismerjük meg.

 

A Monok SE együttesétől Pöttendi Gábor edző válaszolt kérdéseinkre:

-  Új, ám mégsem teljesen új csapatként vágtok neki a szezonnak, hiszen egyesült a két csapat. Miért döntöttek így?

-  A Meló-Diák KK azért fogadta el a fúziót mert ők edzeni szerettek volna és valamilyen szinten a gyors és rendkívül jó dobószázalék mellé rendszert vinni a játékukba. Én lettem az edző, de minden vélemény számít és mindent megbeszélünk ki, mit gondol. Szerencsére jól működik a közös munka és a fiúk is élvezik a játékot. A döntés oka a mi, a Monok SE részéről az egyértelműen a jobb eredmény elérése volt, komolyabb fejlődési lehetőség biztosítása a fiatal játékosoknak. Előző évben nagyon fiatal, gyors csapatunk volt. A hetedik hely tökéletes eredmény volt akkor! Idén teljesen más célokkal vágunk neki a bajnokságnak. Szeretnénk megnehezíteni a topcsapatok dolgát.

-  Milyen kerettel vágtok neki a szezonnak?

-  A keretünk idén is a fiatalokra épül, sikerült a megyebajnokságban is teljesen új játékost igazolni, reményeim szerint nagy potenciál van benne is.

-  Mit vártok a szezontól?

-  A bajnokság erősebb lesz, mint eddig bármikor. Remélem a dobogón végez a csapatunk. Ennek fényében dolgozunk hétről hétre. Sportszerű mérkőzést minden csapatnak, sérülés nélkül!

 

A Marcali VSZSE nevében Horváth Pétert kérdeztük az induló bajnokságról:

-  Az eredményt tekintve a tavalyi szezonotok talán nem úgy sikerült, ahogy vártátok – hogyan értékelitek az elmúlt évadot?

-  Igen, sajnos elég hektikus volt az elmúlt szezonban mind az edzések, mind pedig a mérkőzések látogatottsága, és ez meg is látszott az eredményen. A tavaszi mérkőzések második felében már többször kérdéses volt, hogy egyáltalán ki tud-e állni a csapat öt játékossal.

-  Milyen változások történtek nálatok a nyáron?

-  Érkezett Meggyes Péter, aki már korábban is játékosunk volt. Vállalta az idényt Bauer Péter és Pelbát Levente is, így bízunk benne, hogy létszám problémáink nem lesznek. Rajtuk kívül helyi fiatalok kerültek fel a felnőtt csapat keretébe.

-  Mit vártok a 2023/2024-es szezontól?

-  Eredményben nem gondolkozunk, célunk jó hangulatú mérkőzések lejátszása, a Marcali kosárlabda fenntartása. Az idei évben terveink szerint négy-öt fő 15-18 éves helyi fiatal is több játéklehetőséget fog kapni, elsődleges célunk az ő beépítésük a csapatba.

 

Abszolút újoncként vág neki az idénynek a Kometa-Gyakorló csapata, akiktől Sztankó Attila csapatvezető válaszolt kérdéseinkre.

- Abszolút újoncként vágtok neki a szezonnak, mi motivált titeket az indulásban?

- A mi csapatunk a Kometa dolgozóiból és a dolgozók barátaiból jött létre. Heti egy edzésünk van, ahol igazi örömkosárlabdát játszunk. A csapat egyik fele régebben tudott kosárlabdázni, de ez már sajnos „elmúlt”. A másik fele soha nem is tudott, de nálunk nem az eredmény a fontos, hanem a játék szeretete.

- Bár újoncok vagytok, sok lesz az ismerős arc a keretben. Hogyan alakult a csapatépítés?

- A csapatban a legtöbb embernek köze van a Kometa vállalathoz. Vagy ott dolgozik, vagy beszállító vagy stratégiai partner dolgozója, vagy a finanszírozó bank dolgozója, vagy a minket látogató szállító cég sofőrje. A lényeg a játék szeretete. Az utolsó pillanatban, pedig az egyik konkurens csapat nem indult el, és onnan is jöttek barátok. A lényeg a hangulaton és a barátságon van!

- Mit vártok magatoktól és a bajnokságtól?

- Hát azt kijelenthetjük, hogy nem mi vagyunk az esélyesek a bajnokságra :) Ha sikerül néhány mérkőzésen megszorongatni az ellenfelet, mi már boldogok leszünk.

Vármegyei szövetségek