Rajtol a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok, 3. rész
27
Oct
2023
Rajtol a bajnokság - bemutatkoznak a csapatok, 3. rész
Október 27, péntek  |  08:00

Október 28-án indul a 2023/2024-es idény a Somogy Vármegyei Kosárlabda-bajnokságban. Beharangozónk harmadik, utolsó részében a Táncsics-Gyakorló, az Azúr Drogéria KK és a Spekula Henger KK képviselőit kérdeztük az elmúlt évadról és a rajtoló bajnokságról.

 

A Táncsics-Gyakorló csapatától Hideg Norbert válaszolt kérdéseinkre:

- Az elmúlt években rendre érmes helyen végeztetek, két ezüst- után tavaly bronzéremig jutottak. Hogyan értékeltétek az elmúlt szezont?

- Az elmúlt évnek úgy indultunk neki, hogy két év második helyezései után mindenképp szerettünk volna egy helyet változtatni az év végi helyezésünkön. Sajnos a szezon kezdetekor nem pontosítottuk, hogy milyen irányba történjen az elmozdulás így végül bár egy helyet elmozdultunk de csak a dobogó harmadik helyére tudtunk felállni. Az év legfontosabb időszakában már sajnos nem tudtunk megfelelő létszámmal megjelenni a mérkőzéseken ezért nem tudtunk újra döntőzni.

- Milyen játékosmozgások történtek a nyáron?

- A nyáron teljes átalakuláson mentünk át. Nem szerettünk volna még egyszer olyan helyzetbe kerülni, hogy a mérkőzés kezdetekor csupán négy bevethető játékosunk van ezért nagy létszámú kerettel vágunk neki a bajnokságnak. Igyekszünk mindenkinek megtalálni a helyét a csapatban és megfelelően forgatni mindenkit a szezon során. A tavalyi kezdő csapatból két játékos is hiányozni fog: Csempesz Balázs és Pintér Kristóf sem lesz ott a szezon kezdetekor, valamint Varga Máté is biztosan hiányozni fog a következő időszakban. Szerencsére a tárgyalások sikeresen zajlottak és az alábbi játékosok a következő szezonban is a csapatunkat fogják erősíteni. Magasposzton itt lesz velünk a pontkirály Győr Bálint, a még izmosabb Kovács Barna és ha nem robban le a traktor meccs előtt akkor Máyer Máté is. Maradt a csapatban a továbbra is Pécsen légióskodó, (a két Hideg közül triplát dobni is tudó) Hideg Balázs, valamint a minden játékvezető álma, a visszafogott és csendes Hideg Norbert is. A csapatnál maradt, ha meccs van a boltot korábban bezáró idén edzői szerepkörben is tevékenykedő Tombor Márton és a mindig belőtt séróval rendelkező Balog Barni is. Az uborkaszezonban csapatunk vezetőse fürkészeket és portyázókat küldött a világ minden részére és minden égtáj felé. Sikerült régi-új játékosként leigazolnunk a tavalyi szezonban a Tüskevár csapatában játszó Bodródi Márkot, valamint érkezett vele a csapat eszének Földvári Milán is. Köszöntjük csapatunkban az egy évet kihagyó, de újra a kosárlabdához visszatérő 4-es poszton szereplő Lévai Andrást és az alsó posztos Karabulut Tunahant is. A sportágat váltó de a labdától elszakadni nem tudó Szabó Barna is elkezdi kosárlabda karrierjét. Nagy Norbert a Meló-Diák csapatától érkezik nagy sebességgel a palánkok alá a lepattanókért. A vezetőség minden játékostól elkérte a malac perselyét és az elmúlt időszakban mindenki csak vízen és szárazkenyéren élt, de nagy örömünkre sikerült kigazdálkodni Papp Péter igazolását is aki hosszú évek csalogatása után végre csatlakozik hozzánk kialakítva a végleges keretet.
A 2023/24-es keret: Győr Bálint, Kovács Barna, Bodródi Márk, Hideg Norbert, Papp Péter, Nagy Norbert, Lévai András, Hideg Balázs, Földvári Milán, Balog Barnabás, Tombor Márton, Karabulut Tunahan, Szabó Barna, Máyer Máté

- Mik az elvárásaitok a ránk váró szezonban?

- Az új szezonban az elvárásainkat pontosabban meghatározva az ALL IN gombot megnyomva az első helyet céloztuk meg. Reményeink szerint egy sérülésektől és betegségektől minden csapatnál mentes, jó hangulatú és erős bajnokság lesz az idei. Kívánunk mindenkinek sok szerencsét, jó mérkőzéseket. Hajrá Kosárlabda, Hajrá Táncsics!

 

Harmadik idényére készül az Azúr Drogéria KK, akiktől Lakatos Zsombort, a csapat vezetőjét kérdeztük:

- Az előkelő ötödik helyen végeztetek az elmúlt idényben, hogyan értékelitek a megyei bajnokságban eddig lejátszott szezonjaitokat?

- A csapat alapvető célja, hogy idényről idényre fejlődjünk és ehhez egy kiváló indikátor az év végi helyezés is. Szeretnénk egy egységes, stabil, összeszokott gárda benyomását kelteni meccsről meccsre! Az első évünkhöz képest a tavalyi 2022/2023-as szezonban elért ötödik hely valóban előkelő. Két szezon van mögöttünk és a második szezonban eljutottunk odáig, hogy már nem görcsölünk a meccseken, hanem szimplán csak élvezzük, ahogy azt gyerekkorunkban is tettük! Röviden, tömören, rettentő pozitívan értékelném az eddigi éveket.

- Milyen változások voltak a keretetekben?

- Nagy mozgások, változások nem történtek a keretünkben, az alap mag megmaradt és ehhez csatlakozik idén Balogh Bence magas posztra. Ő biztosan nagy segítség lesz a lepattanózásban, illetve a palánk alatti játék erősítésében. Itt is köszönteném Bencét a csapatunkban!

- Mit vártok a ránk váró szezontól?

- Az idei évben szeretnénk, ha ez az úgy nevezett „belső növekedés” folytatódna és tovább fejlődne a csapat mind technikailag és mind morálisan is! Ezen kívül szeretnénk megköszönni előre a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetségnek a szervezési munkálatokat és az összes résztvevőnek sportszerű, sérülésmentes szezont kívánunk!

 

A bajnokság legrégebbi együttese a Spekula Henger KK – Fecán Márk csapatvezető válaszolt kérdéseinkre:

- A kilencedik helyen végeztetek tavaly, hogyan értékelitek a szezont?

- Sajnos már a szezon elején elvesztettük sérülés miatt egy fontos játékosunkat, ami center poszton a továbbiakban nehézséget jelentett számunkra. Sikerült fiatalítani a keretet plusz igazolásokkal, ami jelentős erősítést hozott nekünk. Nélkülük biztos nem sikerült volna megfelelően befejeznünk a szezont, mert még így is sokszor előfordult, hogy 1-2 cserével játszottuk csak le a meccseinket. Lett volna lehetőségünk jobb helyen is végezni, azonban a kulcsfontosságú mérkőzéseket nem tudtuk megnyerni. Reményeim szerint ez az idei szezonban másként lesz majd.

- Milyen változások történtek a játékoskeretetekben?

- A keret alapvetően együtt maradt. Nagy Imre „Guba” hosszabb időre kidőlt, így az ő játékára a szezon nagy részében biztos nem számíthatunk. Az új igazolások is folyamatban vannak, de amíg nem végleges egyik sem nem szeretnék nyilatkozni róluk, legyen meglepetés!

- Új idény, új remények – mit vártok a szezontól?

- Mindenképpen szeretnénk előkelőbb helyen végezni, mint tavaly. Sajnos idén több csapat is úgy döntött, hogy nem vállalja az indulást, ezért még erősebb lett a mezőny és nehezebb lesz nyerni, de bízunk a jobb szereplésben. Sérülésmentes szezont kívánok minden csapatnak!

Vármegyei szövetségek