07
Jun
2022
Tovább robogott a megyei U12-es bajnokság
Június 7, kedd  |  10:17

A második forduló záró mérkőzését és a harmadik forduló első meccsét játszották a csapatok csütörtökön, a Zelk Zoltán Általános Iskola tornatermében.

 

Az első találkozón a NYÍKSE Tűzgolyók csaptak össze a Petőfi DSZSE csapatával.

A mérkőzés eleje a NYÍKSE számára tükörsimán indult, Silimon Flórián (10 pont) és Záhonyi Márk (22 pont) irányításával 20 pontos előnyre tettek szert a megyeszékhelyiek, míg a csengeriek megszerezték bajnokságbeli első mezőnykosarukat Nagy Dávidnak (2 pont) köszönhetően. A második negyed sem hozott különösebb izgalmakat, Nyíri Marcell (17 pont), Budai Gábor (12 pont) és Teremi Balázs (13 pont) felváltva ontották a pontokat, mellyel már 40 pont fölé kúszott a különbség. A félidei büntetővel a Csenger mindössze egy pontot dobott, Kiss Zsombor talált be a gyűrűbe. A harmadik felvonásban a NYÍKSE oldalán Záhonyi 12 pontot hintett, a szerzett 14-ből, a Petőfi DSZSE-nek nem sikerült növelni a dobott pontok számát. A negyedik etapban sem sikerült a Csengernek szembe szállni a Tűzgolyókkal, Nyíri M., Teremi és Budai tovább menetelt, ezzel beállították a majdnem 90 pontos különbséget a mérkőzés végére.

NYÍKSE Tűzgolyók – Petőfi DSZSE Csenger 90-3

 

A második összecsapáson a Nyíregyházi Sportcentrum fiataljai mérettették meg magukat a Petőfi DSZSE Csengerrel.

A találkozó döcögősen indult mindkét fél számára, nagyon sok kihagyott ziccer jellemezte a támadásokat, bár 10 pontot sikerült az NySC-nek összehozni. A második negyedben beindult a nyírségiek pontgyártása, Ricska Hunor (28 pont) és Tamás Benedek (19 pont) vezérletével növelték a különbséget, mely ekkor már közel 40 pont volt. A Csengernek ismét sikerült a félidei büntetőkből behinteni egyet, ismételten Kiss Zsombor volt sikeres. A harmadik periódusban a hazaiaknál Iván Levente és Urbán Levente voltak sikeresek, míg a Petőfi DSZSE-nél Deák Dóra egy szép ziccerrel növelte a dobott pontokat, de a különbség tovább nőtt, már 56-3-at mutatott az eredményjelző. Az utolsó etapban a Nyíregyháza beindult, ismét Ricska és Tamás voltak a palánk alatt az urak, nem találta az ellenszert a határmenti településről érkező alakulat. A mérkőzésen a Csengernek sikerült elérni a dobott 5 pontot, melyet Varga Csabának köszönhetnek.

Nyíregyházi Sportcentrum – Petőfi DSZSE Csenger 93-5

Vármegyei szövetségek