Véget ért a megyei U12-es bajnokság
13
Jun
2022
Véget ért a megyei U12-es bajnokság
Június 13, hétfő  |  08:26

A harmadik, egyben utolsó fordulóval a végéhez ért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei U12-es bajnokság.

 

A fordulóban három mérkőzést rendeztek. Az első találkozón az NyKK Eötvös a Petőfi DSZSE Csenger mérkőzött meg egymással.

A meccs első negyedében Gyurcsán Tibor (29 pont) gálázott, Hornyák Máté (11 pont) asszisztálásával, míg a Csengernél nem talált senki a gyűrűbe. A második etapban az NyKK tovább folytatta a hengerlést, a negyedben minden pályára lépő játékos kosarat szerzett. A félidei büntető után az Eötvös az eddigieknél is jobban rákapcsolt, Gyurcsán, Szilvási Tamás (14 pont) és Daskó Detre (11 pont) is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Az utolsó felvonásban az Ónodi Balázs (19 pont) vezérelt NyKK Eötvös továbbra sem engedett pontot a Csengernek, ezzel beállítva a végeredményt.

NyKK Eötvös – Petőfi DSZSE Csenger 132-0

 

A második mérkőzést szintén az NyKK Eötvös és a Petőfi DSZSE Csenger játszotta.

A találkozó szinte ugyanúgy indult, mint az előző. Gyurcsán Tibor (18 pont) bekezdett egymás utáni kosaraival, melyet Szilvási Tamás (6 pont) és Molnár Ádám (16 pont) egészített ki. A második negyedben az NyKK henger haladt tovább Jánosi Dániel (28 pont) és Vascsák Noel (12 pont) kosaraival a félidőben már 77-0-t mutatott az eredményjelző. A nagyszünetet követően Daskó Detre (10 pont), Jánosi és Molnár gyártotta felváltva a pontokat, ezzel elérve a 114 pontot. Az utolsó etapban Kozma Lóránt (18 pont) is becsatlakozott a pontgyártásba, Mellette Ónodi Balázs (18 pont) is dobta a szebbnél szebb kosarakat, miközben a Csenger továbbra sem talált a gyűrűbe.

NyKK Eötvös – Petőfi DSZSE Csenger 146-0

 

A harmadik, egyben záró találkozón a NYÍKSE Tűzgolyók csapott össze a Nyíregyházi Sportcentrum legénységével.

A mérkőzés egy igazi döntő hangulatban telt, hiszen a győztes vihette el az első helyet a bajnokságban. Az első negyedben Gribovszky Gergely (7 pont), Buskó Viktor (18 pont), valamint Daróczi Zsombor (15 pont) és Béres Botond (7 pont) külön mérkőzését láthattuk, melyből az NySC brigádja jött ki jobban. A második felvonást a Sportcentrum kezdte jobban, Ricska Hunor (15 pont) szórta a kosarakat, míg a NYÍKSE oldalán csak Varga Csongor (3 pont) talált be mezőnyből. Ezzel a vendégeknek sikerült ellépni ellenfelüktől. A félidei büntetőket követően a Tűzgolyók felébredtek, Buskó közreműködésével sikerült 10 pontra csökkenteni hátrányukat. Az utolsó 8 percben rendezte sorait a Sportcentrum, Ricska és Teschmayer Ákos (11 pont) segítségével mindössze két pontot engedve az ellenfélnek beállították a különbséget, ezzel eldőlt, hogy az első helyet a Nyíregyházi Sportcentrum szerezhette meg.

NYÍKSE Tűzgolyók – Nyíregyházi Sportcentrum 36-62

 

A bajnokság végeredménye:

  1. Nyíregyházi Sportcentrum

  2. NYÍKSE Tűzgolyók

  3. NyKK Eötvös

  4. Petőfi DSZSE Csenger

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kosárlabda Szövetség ezúton köszöni a csapatok, edzők, játékosok és nem utolsó sorban a szülők közreműködését, hogy egy színvonalas rendezvényt tudtunk lebonyolítani. Bízunk benne, hogy a következő szezonban több csapattal, több mérkőzéssel tudjuk megrendezni a bajnokságot.

Vármegyei szövetségek