Játékvezetői tanfolyam
26
Oct
2021
Játékvezetői tanfolyam
Október 26, kedd  |  08:57

A tanfolyam részletei

 

A tanfolyamon elméleti és gyakorlati előadásokon keresztül részletesen megismerkedünk a kosárlabda játékszabályaival és a játékvezetés elméleti és gyakorlati technikájával is. 

 

A tanfolyamot sikeresen elvégzők hivatalos kosárlabda játékvezetőként elsőként a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei bajnokságokban vezethetnek mérkőzéseket.

 

Időtartam: 2021. november 23-tól, hétköznaponként, a résztvevőkkel előre egyeztetett időpontban (17-21 óra között), összesen 9 előadást tartunk, melyeket kitűzött időpontokban tornatermi gyakorlatok, majd végül a gyakorló- és vizsgamérkőzések követnek.

 

Helyszín: Az előadásokat a Miskolci Egyetem Körcsarnokának tárgyalótermében tartjuk (3515 Miskolc, Egyetemváros) a gyakorlásokat pedig miskolci klubcsapatoknál.

 

A tanfolyam részleteinek megbeszélése 2021. november 23-án 17:00-tól a Miskolci Egyetem Körcsarnokában.

 

A képzést közös, élő meccsnézésekkel színesítjük, hogy betekintést nyerhessetek a kulisszák mögé.

 

Tanfolyam díja: 10 000 Ft, mely magában foglalja az előadásokat, a gyakorlati képzéseket, folyamatos kapcsolatot aktív játékvezetőkkel, valamint a terembérleti és vizsgadíjakat is. 

 

Elvárásaink

 

A jelentkezéshez csupán a betöltött 16. életév (indokolt esetben kivételt teszünk) és a kosárlabda iránti széleskörű érdeklődés szükséges.

 

A tanfolyam elvégzéséhez jó fizikai állapotra (a futásteszt elvégzéséhez), illetve a későbbiekben sportorvosi igazolásra lesz szükségetek. 

 

Angol nyelvtudás nem elvárás, de segít, mert sok extra oktatóanyag csak így érhető el. 

 

Hogyan jelentkezz?

 

Ide kattintva jelentkezhetsz, 1 percet sem vesz igénybe!

 

Határidő: 2021. november 22. 16:00

 

Miért érdemes?


 

  • A versenyképes juttatás mellett lehetőséged lesz mélységében belelátni a kosárlabda világába.


 

  • Önfejlesztés, személyiségfejlődés. A játékvezetéssel olyan készségeid fejlődnek majd, mint a konfliktuskezelés, kommunikáció, koncentráció, gyors döntéshozatal vagy stresszhelyzetek kezelése, amelyek mind-mind a pályán kívül is segíteni fognak. Megtanulhatsz csapatban dolgozni, és elfogadni, ha hibázol.

 

  • Rugalmas “másodállás”, ahol nem baj, ha kevés a szabadidőd, hiszen a ráérésednek megfelelően fogunk a meccsekre küldeni. Te alakítod ki az időbeosztásod!

 

  • Lehetőséged nyílhat belföldi és nemzetközi továbbképző táborokban részt venni, ahol Európa legjobb utánpótlás csapatainak is vezethetsz, és akár Euroliga és Európa-bajnokságot is megjárt játékvezetőktől tanulhatsz, amellett, hogy világot látsz és sok új barátra lelhetsz.

 

  • Év végén a legjobban teljesítő játékvezetők mehetnek az országos utánpótlás döntőkre, ami a verseny izgalmain kívül egy többnapos közösségi tábornak is felfogható. 

 

Kapcsolat

Ha kérdésed van, keress minket bátran a bazbasketjb@gmail.com email címen, Facebookon vagy a szövetség saját weboldalán, illetve Hegedűs Tibor, Takács Zoltán, Sörlei Attila játékvezetőket.

 

Ha kedvet kaptál, jelentkezz itt.

 

BAZ-MKSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kosárlabda Szövetség, 2021

Vármegyei szövetségek