Megyei bajnokság - döntő
30
May
2022
Megyei bajnokság - döntő
Május 30, hétfő  |  17:07

Május 28-án, szombaton Hódmezővásárhelyen, a Hódtói Sportcsarnokban került megrendezésre a megyei bajnokság döntője, ahol az összes csapat szereplésével 4 mérkőzésen dőltek el a végső helyezések.

A 7. helyet a Liget Suns fiataljai szerezték meg, miután Ónodi Tamás 24 pontjának is köszönhetően 11 ponttal bizonyultak jobbnak a Parafenomén csapatánál.

Liget Suns - ParaFenomén 62:51

Az 5. helyen kiélezett végjátékban a Gátlástalan Tüzelők végeztek, miután pár másodperccel a vége előtt Tigyi Árpád duplájával 2 ponttal kerekedtek felül az összesen 11 hárompontost szerző Szögedi Öregharcsákon.

Szögedi Öregharcsák - Gátlástalan Tüzelők 76:78

A bronzmérkőzést a Hódmezővásárhely Masters nyerte a Monstars ellen. Bár az első negyedben hátrányba kerültek, a második és a harmadik negyedben nyújtott játékuknak köszönhetően a hazai pályán játszó csapat végül 16 pontos győzelemmel szerezte meg a 3. helyet. A Mastersben Vas Péter 24, míg a Monstarsban Kovács Péter György 25 ponttal bizonyult a legjobb dobónak.

Hódmezővásárhely Masters - Monstars 96:80

A döntőt a két utánpótlás csapat vívta, akik végig meggyőző játékkal, megérdemelten kerültek a bajnokság fináléjába. Ennek megfelelően ez az összecsapás is magas színvonalú, végig izgalmas mérkőzést hozott. Végül az alapszakasz utolsó fordulójában elszenvedett 2 pontos vereségért visszavágva, a Vásárhelyi Kosársuli 3 pontos győzelmet aratott a SZEDEAK U20 csapata felett, megszerezve ezzel a bajnoki címet. A Kosársulinál Borbáth Balázs Csaba 24, míg a szegedieknél Kamenik Bálint Imre 19 ponttal volt csapatuk vezére.

SZEDEÁK U20 - Vásárhelyi Kosársuli 69:72

Vármegyei szövetségek