Megyei Felnőtt Bajnokság - Bronzmérkőzés és döntő: Bajnok a KVSE Kémények csapata
09
Jun
2022
Megyei Felnőtt Bajnokság - Bronzmérkőzés és döntő: Bajnok a KVSE Kémények csapata
Június 9, csütörtök  |  13:31

Komárom-Esztergom megyei Felnőtt Férfi Bajnokság - Bronzmérkőzés
Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, Oroszlány, 2022. május 29.

 

MVM-Oroszlányi SE Spartans - MVM-OSE Titánok  58 - 80 (15-16,13-18,8-28,22-18)

Vezette: Krisztián-Világos, Burai

MKOSZ ellenőr: Kláris

MVM-OSE Spartans: Kapitány23/3, Szedlák 10, Csathó 9/9, Oláh 9/3, Stickel 3/3, Gecsei 2, Herczeg 2, Szűcs

MVM-OSE Titánok: Tamás 23/15, Vujity-Zsolnay 21/15, Hegedűs 14, Zsiros 13, Nagy 6, Chlebda 3

 

A megyei bajnokság utolsó fordulójában a dobogós helyekért folyt a küzdelem. 

A bronzmeccset az OSE Spartans és az OSE Titánok vívták "házi rangadó" keretében. 

A Bognár - tanítványok mindössze 6 fővel érkeztek, de a rövidebb kispadból fakadó nehezítés inkább csak motiválta őket. Erre szükségük is volt a tempósan kezdő Spárta ellenében. Oláh és Kapitány jól szervezte a játékot, amire a Titánok 6 percig nem találtak orvosságot. Majd Tamás és Zsiros magasabb sebességbe kapcsolva mégis behúzta a negyedet.

A következő játékrészben is tartani tudták ezt a szintet, ráadásul a téthelyzet igazi csapattá kovácsolta őket. Nagy és Hegedűs is többet vállalt, mint szokott és nem vallottak szégyent. 

A Spartans ezt követően beragadt. Gecsei és Kapitány próbálta feléleszteni a tüzet, a vajkezű pedig Csathó hárompotosokkal támogatta őket, de a lendületük elfogyott, mindez pedig idegessé tette Stickeléket. Hátrányuk a fordulást követően mindössze 6 pont volt, mentálisan azonban szétestek. Kapitány és Szedlák megpróbálta átlendíteni a csapatot a holtponton, de ez most nem sikerült. A Titánok 10 perc alatt 20 pontotos távolságba kerültek, és sorjáztak a Vujity-Zsolnay- és Tamás-triplák is. 

A 4. negyedben Oláh és Kapitány újra összerántotta a Spártaiakat, Szedlák és Csathó formája is a régi volt, így izgalmas végjátékra volt kilátás. A mérkőzés végét sok személyi hiba tördelte, amiből a Titánok jöttek ki jobban. Ez, valamint az utolsó percekben elsüllyesztett 3 triplájuk megpecsételte ellenfelük sorsát, illetve megérdemeltté tette az OSE-Titánok bajnokságbeli 3. helyezését.

 

 

Komárom-Esztergom megyei Felnőtt Férfi Bajnokság - Döntő 

Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, Oroszlány, 2022. május 29.

Esztergom Eagles - KVSE Kémények  54 - 88 (13-26,12-21,20-23,9-18)

Vezette: Koller, Krisztián-Világos

MKOSZ ellenőr: Kláris

Esztergom Eagles: Tuschinger 16/3, Torma 11/3, Rózsár 6, Rózsa 5, Komondi 5, Kövér 4, Berecz 3/3, Erős 3/3, Sasvári 1, Szilassy, Czúth

KVSE Kémények: Radics 28/9, Magyar 18/3, Konta 14/9, Fülöp 9, Szentirmay P. 8/3, Szentirmay A. 6, Varga 3/3, Csomó 2, Vizi, Török

 

A megyei bajnokság döntő összecsapását fokozott érdelkődés övezte, és szép számú szurkolótábor gondoskodott mindkét oldalon a kiváló hangulatról. A csapatokon is érződött, hogy hatványozottan készültek erre a napra, illetve hogy alaposan felkészültek az ellenfélből.

A feldobást követően a KVSE higgadtan, ám ellentmondást nem tűrően nyitott. Magyar gyors betörésekkel, Radics és Konta középtávolikkal, de kintről úgyszintén biztos kézzel dobva vezette övéit. Az Esztergom Eagles-t talán kicsit meglepte az első pár Kémények-támadás, illetve a "betonbiztos" védelmük, de aztán Tuschingerék is pontgyártásba kezdtek. 

A feszültség szinte tapintható volt a pályán, ami a 2. negyedben esett rengeteg kemény faultban mutatkozott meg. A fizikális játék sok reklamálást is szült. A komáromi zónán magukat sokszor nehezen áthámozó Sasok vezére, Rózsa pedig ennek "áldozatául esve" a 14. percben befejezte a játékot. Csapata 3 percnyi "rövidzárlat" után gyorsan megrázta magát. Tuschinger, Kövér és Erős megkezdte a zárkózást a szárnyaló KVSE-hez. 

A nagyszünet után az Egom rajtolt jobban; (sok fault árán) 4 percre sikerült kikapcsolniuk a játékból az ellenfél legjobbjait és csökkenteni a távolságot. Aztán Radicsék újra felvették a fonatlat és tovább ontották a kosarakat. Kövér és Czúth igyekezett gátat szabni ennek, de ma nem találták ellenszerét a "komáromi gyorsnak" - ellenben mindketten kipontozódtak; előbbi a 3., utóbbi a 4. negyedben. 

A záró játékrészre a lényegi kérdések eldőlni látszottak, de kemény adok-kapok folyt minden labdáért. Radics és Szentirmay András még megszórta magát, de Tormáék sem adták fel a harcot. A bajnoki idény egy Varga-, illetve egy Berecz-triplával ért véget.

A nagyot küzdő Eszterom Eagles léphetett a dobogó 2. fokára, az aranyérem pedig a KVSE Kémények játékosainak nyakába került.

 

A szezon során mutatott kiemelkedő egyéni teljesítményeket is díjazták a torna szervezői.

Az alábbi kategóriákban vehettek át serleget a játékosok:

  • az alapszakasz MVP-je Rózsa Ádám (Esztergom Eagles)
  • a pontkirály az alapszakasz 11 mérkőzésén szerzett 284 pontjával Ács Szilveszter (MVM-OSE Lions U23)
  • a büntetőkirály az alapszakasz 5 összecsapáson mutatott 70.4-es büntetőszázalékával Vujity-Zsolnay Benjamin (MVM-OSE Titánok) lett
  • a legtöbb hárompontost az alapszakaszban(12M/45) Tamás Balázs (MVM-OSE Titánok) szerezte
  • a döntő MVP-jének Radics Tamást (KVSE Kémények) választották

 

Gratulálunk a csapatoknal és az egyéni díjazottaknak is!

 

 

 

 

Vármegyei szövetségek