Kerekesszékes kosárlabda: Sorozatban negyedszer kupagyőztes a Soproni Tigrisek
05
Oct
2021
Kerekesszékes kosárlabda: Sorozatban negyedszer kupagyőztes a Soproni Tigrisek
Október 5, kedd  |  08:51

Két biztos győzelmet aratva nyerte meg a múlt hétvégén Nyíregyházán a Magyar Kupát a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata. A soproniak sorozatban negyedszer hódították el a trófeát.

 

A Nyíregyházán, a Continental Arénában rendezett idei Magyar Kupán három csapat vett részt: a címvédő Soproni Tigrisek mellett a Diósgyőr és a pécsi együttes, a PTE-PEAC Rolling Basket.

 

Az első mérkőzésen a soproniak - soraiban a paralimpián erőemelésben 6. helyezést szerző Sedric Roussellel - három negyeden át nagy fölényben játszva 68-29-re verték a pécsi együttest. A következő találkozón, a DVTK csapata ellen már a címvédés, a sorozatban 4. Magyar Kupa győzelem volt a tét a szakági szövetségi kapitány, Magyar András által vezetett soproni együttes számára. Tanítványai lényegében az első negyedben döntésre vitték a dolgot, 10 perc után 19-4-re vezetett a Soproni Tigrisek, majd két kiegyenlített szakaszt követően végül újból magabiztos győzelmet aratott (57-28).

 

Az utolsó, az ezüstéremért lejátszott mérkőzésen a pécsiek nagy küzdelemben, kiélezett csatában 45-37-re legyőzték a Diósgyőrt, így a pécsi csapat lett az ezüst-, a DVTK pedig a bronzérmes.

Vármegyei szövetségek