Elstartolt a Megyei U12 bajnokság
30
May
2022
Elstartolt a Megyei U12 bajnokság
Május 30, hétfő  |  10:01

Május 27-én pénteken, az első fordulóval kezdetét vette a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei U12-es bajnokság négy csapat részvételével.

 

Az első mérkőzésen az NyKK Eötvös vendége a NYÍKSE Tűzgolyók csapata volt.

Az első negyedet a NYÍKSE kezdte jobban, Koska Ádám (18 pont) vezérletével 5 pontos előnyre tettek szert a Tűzgolyók. A második negyedben rákapcsolt az NyKK, Gyurcsán Tibor (20 pont) 12 pontjával egy egységnyire zárkóztak. A félidei büntetőket követően 3 pontos NyÍKSE vezetéssel fordultak a csapatok. A harmadik etapban végig fej-fej mellett haladt a két nyíregyházi együttes, de a Tűzgolyók nem adták ki a vezetést a kezükből. Az utolsó játékrészben azonban robbantott az NyKK és Ónodi Balázs, illetve Gyurcsán Tibor közreműködésével 4 ponttal behúzták a győzelmet.

NyKK Eötvös – NYÍKSE Tűzgolyók 52-48

 

 

A második találkozón a teljesen kezdőkből álló Petőfi DSZSE Csenger mérettette meg tudását a NYÍKSE Tűzgolyókkal.

A meccs első negyedében a NYÍKSE tetemes előnyre tett szert, melyet a második etapban sem adtak lejjebb, sőt 42 dobott ponttal és 5 bedobott félidei büntetővel már a félidőben 68-0-t mutatott az eredményjelző. A nagyszünetet követően a NYÍKSE tovább robogott, Koska Ádám (25 pont), Kovács Máté (25 pont) és Záhonyi Márk (17 pont) irányításával, összesen 116 ponttal állva hagyták a kezdő Petőfi DSZSE Csenger csapatát, így megszerezték első győzelmüket a bajnokságban.

NYÍKSE Tűzgolyók – Petőfi DSZSE Csenger 116-0

 

 

A harmadik összecsapást a Petőfi DSZSE Csenger vívta a Nyíregyházi Sportcentrummal.

Az első periódus pontosan úgy indult, mint az előző meccs ugyanezen szakasza. Sallai Dániel (30 pont) vezényletével 33-0-s vezetést alakított ki a nyíregyházi legénység. A második felvonás hasonlóan folytatódott, Teschmayer Ákos (21 pont) és Ricska Hunor (12 pont) találataival már 62 pontnál járt az NySC. A félidei büntetődobásokkal Farkas Zsolt megszerezte a Csenger első pontját a bajnokságban. A harmadik etapban Czakó Máté (21 pont) is elkezdte a pontgyártást, így a Sportcentrum már a 100 pontot is túllépve növelte előnyét. Az utolsó szakaszban minden pályára lépő játékos pontot szerzett a vendégeknél, ezzel beállítva a meccs végeredményét.

Petőfi DSZSE Csenger – Nyíregyházi Sportcentrum 1-123

 

 

Az utolsó találkozót a két nyíregyházi alakulat, az NyKK Eötvös és a Nyíregyházi Sportcentrum vívta.

A mérkőzés kezdése után a csapatok felváltva dobták a szebbnél szebb kosarakat. Az NySC-nél Sallai Márton (13 pont), az NyKK-nál Kozma Lóránt (12 pont) gyártotta a pontokat. A második negyedben a Sportcentrum ritmust váltott, Teschmayer Ákos (18 pont) és Ricska Hunor (12 pont) segítségével 10 pont fölé növelték előnyüket. A félidő után tartotta a két csapat az egymás közti eredménykülönbséget, az Eötvös oldalán Kozma tartotta a lelket a csapatban. Az utolsó felvonásban a Nyíregyházi Sportcentrum eldöntötte a végeredményt, hiszen egy sajnálatos sérülést követően az NyKK nem tudta tartani a lépést velük. Ricska, Sallai Dániel és Teschmayer hármasa felül tudott kerekedni a Gyurcsán Tibor által vezérelt NyKK Eötvösnek.

Nyíregyházi Sportcentrum – NyKK Eötvös 71-42

 

 

Vármegyei szövetségek