Folytatódott a megyei U12-es bajnokság
01
Jun
2022
Folytatódott a megyei U12-es bajnokság
Június 1, szerda  |  11:35

Kedden három csapat részvételével tovább zakatolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei U12-es bajnokság.

 

Az első összecsapást a házigazda Nyíregyházi Sportcentrum vívta a NyÍKSE Tűzgolyók csapatával.

A mérkőzés első negyedében eldőlni látszott a végkimenetel, hiszen Sallai Dániel (22 pont) és Daróczi Zsombor (18 pont) irányításával az NySC sorban gyártotta a pontokat, míg a NyÍKSE oldalán Nagy Zalán (9 pont) és Koska Ádám (4 pont) tartotta a vendégekben a lelket. A második etapban tovább folytatódott a Sportcentrum robogása, Teschmayer Ákos (19 pont) dobásaival és Ricska Hunor (8 pont) lepattanózásával nem tudták felvenni a tempót a Kovács Máté (6 pont) irányította Tűzgolyók. A félidei büntetők után már 50-20-at mutatott az eredményjelző. A harmadik felvonásban Sallai D. és Daróczi ott folytatta, ahol elkezdte, felválta szórták a pontokat, míg a NyÍKSE oldalán Nagy és Buskó próbáltak felzárkózni az ekkor már közel negyven ponttal vezető Sportcentrumhoz. A negyedik negyedben Teschmayer és Ricska sem vett vissza a lendületből, hiába volt Budai Gábor sikeres többször is a túloldalon, a Nyíregyházi Sportcentrum behúzta a bajnokságbéli harmadik győzelmét.

Nyíregyházi Sportcentrum – NyÍKSE Tűzgolyók 92-38

 

A második mérkőzésen a revansot kívánó NyÍKSE Tűzgolyók találkoztak az NyKK Eötvös alakulatával.

A találkozó úgy indult, ahogy az előző fordulóban már láthatta a kilátogató közönség. Az NyKK az elején belelendült a pontgyártásba, Korma Lórántnak (8 pont) és János Dánielnek (14 pont) köszönhetően a harmadik percben már 8-2 volt az állás. De Buskó Viktor (15 pont) és Nagy Zalán (5 pont) nem hagyta annyiban, segítségükkel beindult a pontszerzés a NyÍKSE oldalán is, így a negyed végén már teljesen egyformán állt a két csapat. A második etapban Kovács Máté (10 pont) és Záhonyi Márk (10 pont) voltak a hazaiak húzóemberei, míg NyKK oldalon Gyurcsán Tibor (11 pont) tartotta a mindössze egy egységnyi különbséget a két alakulat között. A félidőt követően, mivel a büntetők is egyenlően alakultak, továbbra is nyitott volt a mérkőzés. A harmadik periódusban azonban robbantott a NyÍKSE, Buskó és Koska Ádám (8 pont) felváltva dobták a kosarakat, a csere nélkül felálló NyKK-nál pedig csak Jánosi talált be a gyűrűbe, ami kevésnek bizonyult, hiszen a Tűzgolyók már 7 ponttal vezettek. A negyedik negyed a hazaiaknak a vezetés megtartásáról, a vendégeknek pedig a győzelem megszerzéséről szólt. A NyÍKSE Kovács vezérletével tartotta, sőt emelte a különbséget, míg az NyKK-nak mindössze négy találatot sikerült szerezni az utolsó 8 percben, így a NyÍKSE Tűzgolyóknak sikerült revansot venni az előző fordulóban elszenvedett vereség miatt.

NyÍKSE Tűzgolyók – NyKK Eötvös 56-45

 

A záró mérkőzést a már fáradt NyKK Eötvös játszotta a Nyíregyházi Sportcentrum ellen.

Az első negyedben látni lehetett, hogy az előző meccs kivette az energiáját az Eötvösösöknek, hiszen csak Molnár Ádám (8 pont) és Jánosi Dániel (4 pont) találtak be a gyűrűbe kétszer-kétszer, míg a Sportcentrumnál Daróczi Zsombor (22 pont) ismét gálázott Sallai Dániel (7 pont) segédletével. A második felvonásban az Eötvös továbbra sem tudta felvenni a lépést ellenfelével, hiába születtek szép kosarak Gyurcsán Tibor (2 pont) és Ónodi Balázs (2 pont) kezei közül, mégsem volt elég válasz Bilecz Márton (3 pont) és Ricska Hunor (12 pont) pontgyártására, így a félidei büntetőket követően már közel 30 pont volt a különbség. A harmadik felvonás hasonlóan alakult, mint az előzőek, A Daróczi és Sallai D. párosa megállíthatatlannak bizonyult az NyKK számára, így már 40 fölé csúszott a két csapat közti pontkülönbség. A negyedik negyedben Sallai M. és Ricska húzták a Sportcentrumot, az NyKK-nál pedig Vascsák Noel (4 pont) mutatta meg tudását. Az utolsó negyed szép NyKK-s kosarai és támadásai ellenére is behúzta negyedik győzelmét a Nyíregyházi Sportcentrum.

NyKK Eötvös – Nyíregyházi Sportcentrum 28-80

Vármegyei szövetségek