Kosárlabda emléktorna a megnyitón
04
Oct
2024
Kosárlabda emléktorna a megnyitón
Október 4, péntek  |  08:13

Idén ünnepli 60 éves évfordulóját Nagykanizsán a Dr. Mező Ferenc Gimnázium. Az idei tanév kezdetére megújult a tornaterem, a megnyitó napján kosárlabda emléktornán csaptak össze a kanizsai középiskolák kosarasai.

A megnyitó ünnepségen Kötőné Fazekas Judit igazgató elmondta, hogy a tornaterem padlóján kívül a világítás is felújításra, modernizálásra került, ezzel egyrészt a gyermekek biztonságos környezetben sportolhatnak a testnevelés órákon, a fenntarthatóság jegyében pedig egy költségtakarékos modern led-es rekonstrukció valósulhatott meg. Hogy megújult a tornaterem, az többek érdeme, a beruházást cégek is támogatták. 

Megújult a tornaterem az évfordulóra

- Iskolánk az idei tanévben ünnepli a 60. évfordulóját, amelynek során programsorozatot rendezünk a tanév folyamán - folytatta. - Ennek első állomása és eseményei a mai napon a már minden évben hagyománnyá vált Szántó Zoltán Kosárlabda Emléktorna és a tornaterem megnyitója. Szántó Zoltán egykori testnevelő tanárunk 1961-től volt iskolánk meghatározó személyisége, aki ismerte a kosárlabdázás minden apró titkát, hiszen nemcsak játékos, hanem edzője is volt a kosárlabdának. Az 50. évforduló alkalmával róla neveztük el tornatermünket.

Köszöntötte a megjelenteket Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, majd Kötőné Fazekas Judittal leleplezték a 60. évforduló alkalmával a tornaterem falán elhelyezett táblát, melyen a támogatók szerepelnek.

Minden kosárcsapat jó erőt képvisel

A rövid avató után a kosarasok vették át a termet, a fiúk mezőnyében a házigazdák mellett a Cserháti-technikum, a Batthyány-gimnázium és Piarista-iskola csapatai léptek pályára, a lányoknál pedig a Kanizsa Diákkosárlabda Klub korosztályos csapatai mérték össze tudásukat, utóbbi együtteseknél a játékosok többsége a Mező-gimnázium diákja. Farkas József testnevelő a torna kezdetén elmondta, hogy minden csapat jó erőt képvisel, a fiúknál Mező- Batthyány döntőt jósolt. Az iskolában nagy hagyományai vannak a kosárlabdának, tavaly a lányokkal országos döntőig jutottak és a fiúkkal is rendszeres résztvevői a diákolimpiának. A testnevelő kiemelte, hogy emellett más sportágakban is jeleskednek, a fiú magasugró csapattal bejutottak az országos döntőbe. 

forrás: https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2024/09/megujult-a-tornaterem-a-mezo-gimnaziumban
fotó: Szakony Attila

 

 

 

Vármegyei szövetségek