18
Jan
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: TRIPLAZÁPOR HULLOTT A MIKLÓSI GYŰRŰBE
Január 18, kedd  |  13:16

 

Törökszentmiklósi KSE – Fáradt Olaj

65-88

(16-27, 12-32, 17-19, 20-10)

Törökszentmiklós, 2022.01.14, 1 néző, Vezette: Mezei Tibor (Rákóczifalva), Fenyvesi Zénó (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 2


Törökszentmiklóson fogadta a TKSE a Fáradt Olaj gárdáját péntek este a Bercsényi Gimnáziumban. Sajnos a megszokott tíz-tizenöt fős szurkolótábor „eltűnt”, pusztán egy néző volt kíváncsi a találkozóra. Bár a szokásos kezdő ötös mindkét csapatnál rendelkezésre állt, több fontos játékos is hiányzott. Gyorsan bekezdett az Olaj, Tótin Richárd vezetésével 20-2-re léptek el már az első negyed felénél. Szénási edző időkérése után próbálta rendezni a védekezést, be is álltak 3-2-es zónára, ami kicsit le tudta lassítani Pásztor Györgyék labdajáratásait. Terék Tamás palánk alatti pozícióból szerzett kosarakat, amikkel zárkózott a Miklós, de nem tudtak lépést a Fáradt Olaj dobószázalékával, amit rádobtak Szarvasék, az szinte mind csont nélkül jutott a gyűrűbe. Habók próbált válaszolni, lőni lőtt, viszont nem talált, alacsony hárompontos dobószázalékukat pedig Szarvas és Pál-Szabó Dávid vezetésével egy 20-5-ös futással „bosszulták meg” a második negyed közepéig, nagyon tágra nyílt az olló a két csapat között. Egy dobás után Szpíró Balázs bokája sérült meg, nem is tudta folytatni a játékot. Harmincegy pontos Olaj előnnyel fordultak a csapatok. Az eredmény tudatában felszabadultan próbálták támadásaikat végigvinni a játékosok, fellazult a védelem és a játéké volt a főszerep. Védőlepattanó után Pásztor többször is sikeresen indította Turzait és Horváthot is, tranzíciós kosaraik után gyorsan próbált válaszolni a Miklós, elkezdtek esni a dobások ott is, de már későn, csak kozmetikázásra futotta a mérkőzés végéig. A tizenhat (!) hárompontost értékesítő Fáradt Olaj megérdemelten nyerte a mérkőzést, ami baráti hangulatban játszódott le, a Törökszentmiklóst pedig dicséret illeti a küzdésért, mivel egy percig sem adták fel.

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): „Az első negyedben tompák, lassúak és pontatlanok voltunk. Utána összeszedtük kicsit magunkat, de ez csak ennyire volt elég.”

Kovács József (Fáradt Olaj): „Új év, tavalyi lendületes játék, sok futás, rengeteg gólpassz, precíz védelem, hatékony támadás befejezés, kiváló dobás hatékonyság, előre a bajnokságban.”

 

Vármegyei szövetségek