27
May
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: AZ EDDIG NYERETLEN ALBERTIRSA A LEGJOBBKOR GYŐZÖTT
Május 27, péntek  |  12:18

 

Ceglédi EKK – Albertirsa SE

47-58

(13-15; 3-10; 15-21; 16-12)

Albertirsa, 2022.05.24., 15 néző,  Vezette: Zahorán Kitti (Szolnok), Mezei Tibor (Rákóczifalva)  Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)                                                 

A mérkőzés osztályzata: 3


A megyei bajnokság 7. helye volt a tét kedden Albertirsán, ahol gyakorlatilag a vendég albertirsai csapat is hazai környezetben csaphatott össze a ceglédi fiúkkal. Az alapszakasz meccsektől eltérően, az Irsaiak teljes, kilenc fős létszámmal tudtak kiállni, hasonlóan hiányzók nélkül álltak a feldobáshoz a sárga mezes hazaiak. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, a piros mezeseknél igazi csapatmunka folyt, hisz majdnem mindenki kivette a részét a pontgyártásból, a ceglédieknél Ócsai András húzta a csapat szekerét. Mindennek eredményeként csupán kettő pontos előnyre tudott szert tenni az Albertirsa. A második negyed rengeteg eladott labdával tarkított volt, elsősorban a ceglédiek részéről, akik ebben a tíz percben csupán három ponttal tudták terhelni ellenfelük gyűrűjét. Fordulást követően kicsit megrázták magukat a hazaiak, és többek között az Ócsai testvérpár idősebb tagjának extra centermunkájának köszönhetően, igyekeztek tartani a lépést, viszont az ellen oldalon Korponay nyúlt bele a tutiba és gyártotta a pontokat, amivel állandósulni látszott egy tíz pont feletti különbség. Az utolsó negyedben még megpróbált egy utolsó rohamot indítani a sárga mezes alakulat, de erőfeszítéseik csak arra voltak elegendőek, hogy az utolsó negyedet megnyerjék, így az Albertirsa SE csapata örülhetett a lefújást követően a 7. helyezésnek.

Kobolák Cintia (Ceglédi EKK): „Gratulálok az ellenfélnek, azt az egy meccset nyerték meg, amit kellett.”

Magda János (Albertirsa SE): Ebben a szezonban először álltunk ki kilenc emberrel és meg is lett az eredménye. Senki nem fáradt el. Cseréltünk, időt kértünk és jót játszottunk. Volt magas emberünk, robbanékony fiataljaink és jó volt látni, hogy még szeretünk együtt játszani. Nehéz év volt mindannyiunk számára. Köszönjük mindenkinek, aki segítette a csapatot, a sportcsarnoknak, az asztalszemélyzetnek, a megyei csapatoknak, a játékvezetőknek és a Szolnok Megyei Szövetségnek.”

Az egyik fél egy győzelméig tartó párharc végeredménye: 1-0 az Albertirsa SE javára.

Vármegyei szövetségek