05
Jul
2022
MEGYEI FELNŐTT FÉRFI: SZEZONZÁRÓ ÉRTÉKELÉSEK 2. RÉSZ
Július 5, kedd  |  05:30

A Megyei Szövetségnek az idén kilenc csapattal sikerült elindítania a felnőtt férfi bajnokságot. A kezdést követően nem sokkal egy alakulat sajnos visszalépett, így a megmaradt nyolc versengett egymással. Valamennyien odatették magukat, ám a Covid alkalmanként „közbeszólt”, így nem biztos, hogy mindig a legerősebb összetételben tudtak kiállni. Ennek ellenére a klubok időben lejátszottak minden találkozót. Az alapszakaszban, de a play-offban láthattunk több, izgalmas csatát is. Sorozatunkban az edzők értékelik csapatuk teljesítményét, íme:

- A bajnokságban való induláskor természetesen megfogalmazódnak célkitűzések, mik voltak ezek?

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): A Covid helyzet miatt a szezon nehezen indult, sokszor épp csak, hogy ki tudtunk állni egy-egy mérkőzésre. A minimális célunk így a tavalyi évben elért hatodik hely megszerzése volt.

Bujáki Dániel (Szolnoki Olaj KK U23): Tavalyi évhez képest elég nagy változáson ment keresztül a csapat, hiszen most már nem U20-as korosztályból tudtak lejátszani hozzánk a fiatalok  hanem az U18-ból. Azonban az első pár mérkőzésen már tapasztaltuk, hogy ez előnyünkre is válhat, mert a csapatösszhang kellőképpen jól működött, és ezáltal egy elég merész célt tűztünk ki magunk elé, hogy bejussunk a legjobb négybe, ami sikerült is.

Kovács József (Fáradt Olaj): Előre nem fogalmaztunk meg semmit, csak szerettük volna jól érezni magunkat a pályán, az azért mindenki fejében ott motoszkált, hogy a legjobb négyben szeretnénk ott lenni. Sok változás történt a csapatban év közben is, úgyhogy, lehet mondani, a rájátszásra érkeztünk meg. Amit az elődöntőben, illetve a döntőben nyújtott a Csapat, arra lehet építeni a jövőben is.

Szerelem-Kobolák Cintia (Ceglédi EKK): Minél több utánpótlás korú játékosnak lehetőséget adni.

- Melyek voltak azok a területek, amelyekben a legtöbbet fejlődött a csapat a szezon során? Ki vagy kik voltak azok a játékosok, akik húzták a csapat szekerét, akikre lehetett mindig számítani?

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): A csapategység a nehézségek ellenére egyre jobb lett, ahogy teljes lett a létszám, a játékunk is folyamatosan fejlődött, mindenkire lehetett számítani.

Bujáki Dániel (Szolnoki Olaj KK U23): Amit a legjobban ki szeretnék emelni, hogy a fiatalok kellőképpen felnőttek a bajnoksághoz és beletanultak a fizikai kosárlabdába is, ami manapság elengedhetetlen. Szerencsére volt egy nagyon jó erőnléti edzőnk, akinek ezt köszönhetjük, hiszen Pásztor Gyuri bácsi hétről hétre keményen megizzasztotta a fiatalokat, aminek köszönhetően egyre erősebbé váltak. A fiatalok közül is ki szeretném emelni Lukács Leventét, aki nagyon sokszor átlendítette a csapatot a lendületességével és magabiztosságával, és úgy látom, hogy ő még sokra viheti ebben a sportágban! Persze nem hagyhatom ki a kemény magot a Hajdú, Ficsór, Csapó triót, akik szinte az összes mérkőzésen ott voltak és küzdöttek a csapatért és tanították a fiatalokat. Innen is köszönöm nekik és gratulálok Hajdu Gabinak a sikeres diplomájához!

Kovács József (Fáradt Olaj): Három-négy csapatból jöttünk össze a szezon kezdetére, nehéz volt egységet kialakítani, hiszen még márciusban is jöttek játékosok. Ami játékot szerettünk volna játszani, azt csak hellyel-közzel tudtuk megvalósítani. Senkit nem szeretnék kiemelni, hiszen az egész szezon során Csapatként vettünk részt mindenben, Szpiró, Tótin, Turzai, Pásztor, Garai, Pálszabó, Szarvas, Horváth, Csák, Duvancic, Molnár, Tóth, Kovács.

Szerelem-Kobolák Cintia (Ceglédi EKK): A csapategység lett idén az a terület, amiben a legtöbbet fejlődtünk. Sokkal kevesebb probléma volt a fiatalabb és idősebb játékosok között. Nehéz lenne embereket kiemelni, mert minden meccsen más játékos, játékosok léptek előre.

 - Melyek voltak az idény legfontosabb szervezési, szakmai tanulságai saját csapata számára?

Szénási János (Törökszentmiklósi KSE): A szezon elején a Covid intézkedések megnövelték az adminisztratív terheket, de ezeket megoldottuk. Szakmai téren átbeszéltük az évad tanulságait, és ezek alapján fogjuk a következő idényre elkezdeni a felkészülést.

Bujáki Dániel (Szolnoki Olaj KK U23): Hogy össze tudjuk egyeztetni a megyei, illetve az utánpótlás bajnokságot. Nem volt egyszerű, hiszen az öregek nagyon keveset tartózkodtak itthon és azon kívül pedig a fiatalok sajnos elég sokat betegeskedtek. Nehéz volt összeszokni, hiszen az U18-as csapat nem nagyon tudott együtt edzeni az az idősebbekkel és ezt az összhangot nehéz volt megtalálni a mérkőzéseken. De úgy érzem, hogy a szezon végére teljes mértében sikerült ezt a nehézséget leküzdeni.

Kovács József (Fáradt Olaj): Amikor mindenki egyfelé húz, lehet szárnyalni, mikor elragad a gyermeki hév, ez nehézzé válik és a fogaskerekek nem működnek olyan precízen, ahogy szeretnénk. Kellemes nyarat Mindenkinek!

Szerelem-Kobolák Cintia (Ceglédi EKK): Az idősebb játékosok meggyőzése, hogy nyissanak az újdonságokra és próbálják ezeket elfogadni.

 

Vármegyei szövetségek