VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: KEVÉSEN MÚLOTT A CEGLÉDI EGYENLÍTÉS - AZ ALBERTIRSA VÉGZETT AZ ÖTÖDIK HELYEN
24
May
2023
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: KEVÉSEN MÚLOTT A CEGLÉDI EGYENLÍTÉS - AZ ALBERTIRSA VÉGZETT AZ ÖTÖDIK HELYEN
Május 24, szerda  |  07:32

 

Albertirsai SE – CEKK-Gerje

69-65

(17-11,17-18, 12-18, 23-18)

Albertirsa, 2023.05.18., 26 néző, Vezette: Fehérvári Gergely (Szolnok), Fenyvesi Zénó (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 3


Alsóházi rangadóra készültek a csapatok, amikor az ötödik hely megszerzéséért csapott össze a pirosban játszó Albertirsa, a sárgában pályára lépő Ceglédi EKK ellen. Varga Zsolt és Szerelem-Kobolák Cintia edzők munkáját nem könnyítették meg a hiányzók, mindkét gárda kevés rotációs lehetőséggel lépett parkettre. Hasonlóan az első mérkőzéshez, ismét kellett egy kis idő, mire a kezek bemelegedtek, üres dobások pattantak ki a gyűrűből többször is, Korponay Mihály felismerve az alacsony dobószázalékot, inkább a gyűrűt támadta többször eredményesen, izomból megoldott palánk alatti munkája több könnyű kosarat jelentett a pirosaknak. A vendégeknél Kiss Csaba vette hátára csapatát, az első negyedben konkrétan csak ő dobott pontot együtteséből. Az eredményjelzőn az is lehetett volna, hogy ASE 24 – Kiss Csaba 14. 2-3-as zónát védekezett mindkét oldal, próbálták elvenni egymástól az üres helyeket, és amíg az ASE a gyors indításokra helyezte a hangsúlyt, a CEKK inkább a pick and roll-ra fókuszált támadásban. Cseri Márk vette hátára csapatát, gólpasszaiból Marsai, Korponay és Albert Gergely is betalált a zónát kijátszva. Öt pontos ASE vezetéssel fordultak a játékosok a második félidőre, amikor Mózes Bence két könnyű ziccerrel, Mihály Péter pedig fadeaway- tempódobásokkal sokkolta a hazaiakat, akiket Ivánka László palánk alatti center munkája tartott egy labdán belül. Egypontos CEKK vezetéssel zárult a harmadik negyed, a levegőben volt a meglepetés. Remekül kezdték a záró felvonást a pirosak, Korponay gyors indításival, kontakttal befejezett ziccereivel ismét egy labdánál nagyobb volt a különbség, Kiss Csaba viszont nem adta fel, futtából elvállalt triplái csont nélkül vágódtak a gyűrűbe. Varga Zsolt kikérte idejét, rendezte a sorokat, Cseri irányításával pedig egy 11-4-es rohammal két labdányi különbség alakult ki ismét. A CEKK egyre-jobban idő szűkébe került. Kiss Csaba hetedik trojkájával visszajöttek két pontos távolságba a sárgák, faultolni kellett, Albert Gergely pedig nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon a büntető vonalról, így négy ponttal nyerte a nagyon izgalmas mérkőzést a picivel jobban célzó Albertirsa együttese, ezzel megszerezve az ötödik helyet a vármegyei bajnokságban, de minden dicséretet megérdemel Szerelem-Kobolák Cintia csapata is, akik a végsőkig küzdöttek, és nagyon picin múlt, hogy kiharcoljanak egy mindent eldöntő harmadik mérkőzést.

Varga Zsolt (Albertirsai SE): "A győzelem ellenére csalódott vagyok, mert a mérkőzés nagy részében enerváltan játszottunk. Igazából azon sem lepődtem volna meg, ha a CEKK megnyeri a meccset. Az átlagosnál gyengébb dobószázalék az csak egy dolog, mert néha vannak ilyen napok. Rossz döntések, értelmetlen passzok, fejetlen rohanás, türelmetlenség jellemezte a játékunkat, ráadásul az 50-50-es szituációkból rendre a CEKK jött ki kedvezőbben. A negyedik negyedben talán egy-két fokkal összeszedettebben játszottunk, és végül sikerült megnyerni a meccset, amihez gratulálok a csapatnak, de minden dicséret megilleti a CEKK-et is, mert úgy gondolom, ők ma jobban akarták ezt meccset, mint mi."

Szerelem-Kobolák Cintia (CEKK-Gerje): „A második mérkőzésre sikerült egy kicsit fejben koncentráltabban megérkezni és megszorongatni a rutinosabb ellenfelet, de sajnos a rutintalanságunk az utolsó pár percben a vereséget jelentette.”

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Albertirsai SE javára.

Vármegyei szövetségek