VÁRMEGYEI FELNŐTT NŐI BAJNOKSÁG: MEGVÉDTE BAJNOKI CÍMÉT A SÓLYMOK - NÉZŐCSÚCS SZÜLETETT
26
May
2023
VÁRMEGYEI FELNŐTT NŐI BAJNOKSÁG: MEGVÉDTE BAJNOKI CÍMÉT A SÓLYMOK - NÉZŐCSÚCS SZÜLETETT
Május 26, péntek  |  14:42

 

Nagykőrösi Sólymok/N – SZEK-W

86-54

(11-9, 28-13, 26-17, 21-15)

Nagykőrös, 2023.05.19., 76 néző, Vezette: Szőcs Béla (Kisújszállás), Szabó László (Szolnok) Mérkőzés ellenőr: Bernáth András (Szolnok)

A mérkőzés osztályzata: 3


Bajnokavatásra készült a Nagykőrös. A két csapat szolnoki találkozóján hat ponttal volt jobb a Nagykőrös, így bármilyen arányú hazai siker esetén megismétli első helyezését a vendéglátó. A tabella mérkőzés előtti állása szerint a SZEK-W csak hét pontos győzelemmel előzhette volna be a vetélytársát.

Már a bemelegítéskor látszott, hogy Bányai Viktor nem szeretne semmit sem a véletlenre bízni, a lehető legerősebb összeállításban küldte harcba lányait. De a SZEK-nél is megjelentek a csapat szezonbéli legponterősebb játékosai.

Hazai rohamokkal indult a találkozó. A távoli dobásokkal záruló támadásokra betörésekből szerzett pontokkal válaszoltak Urbánék, így az első negyed végére sikerült megközelíteniük a gyors játékot játszó hazai gárdát. A második negyed derekára már egált mutatott az eredményjelző. Sőt, ha Ratkaiék pontosabban céloznak a kiharcolt büntetődobások során, akár hat-nyolc ponttal is vezethettek volna. Ekkor átváltottak egészpályás letámadásra Kakulyáék, aminek az eredményeképpen rövid idő alatt jelentős előnyre tettek szert a rövid paddal játszó szolnokiakkal szemben.

A nagyszünet jól jött a szolnokiaknak. Pihenés után újult erővel igyekeztek felzárkózni. Különösen Urbán élt a pályán. A mérkőzésen szerzett húsz pontjából tizenegyet a harmadik negyed derekán abszolválta egy két-három perces időintervallumban, miközben kőrösi részről nem tudtak betalálni a SZEK kosarába. Már tizenhárom pontra felzárkózott a Szolnok, amikor ismét letámadásra váltott a Nagykőrös, és a labdafelhozatalban rendre megzavart vendégektől szerzett labdákból rendre eredményesek is tudtak lenni. Urbánt is sikerült semlegesíteni, így az utolsó negyedre már közel harminc pontos hazai vezetéssel indultak neki a csapatok. Vendég részről ekkor már elfogyott az erő is és a levegő is, nem tudtak ellenállni a nagykőrösi hengernek. Még az utolsó percekben Urbán és Molnár tudott egy kicsit kozmetikázni az eredményen, de ez csak ahhoz volt elég, hogy ne negyven pontos különbséggel zárják a találkozót, csak harminckettővel. Így tehát – a nagy számú hazai szurkoló nem kis örömére – ismét bajnok lett a Nagykőrösi Sólymok női csapata.

Bányai Viktor (Nagykőrösi Sólymok): „Nyilatkozatot nem küldött.”

Bagi Ramóna (SZEK-W): “Gratulálunk a Nagykőrös csapatának! Megérdemelten győztek!”

 

Vármegyei szövetségek