VÁRMEGYEI CSEMETE U9 BAJNOKSÁG: KARCAGRA KERÜLT AZ ARANY
26
May
2023
VÁRMEGYEI CSEMETE U9 BAJNOKSÁG: KARCAGRA KERÜLT AZ ARANY
Május 26, péntek  |  14:50

A vármegyei U9 bajnokság döntőjét rendezték május 21-én, Jászberényben. A négy korábbi csoportkör küzdelmei után három csapat alkotta a döntő mezőnyét, a Karcagi Oroszláncsemeték, a JKSE Kosársuli és az ACS Baschet Star Oredea.

Eredmények:

JKSE Kosársuli – Karcagi SE Oroszláncsemeték  26-49

Az első mérkőzésen a hazai csapat és a Karcag csapott össze, és a szoros első percek után az egész pályás letámadásból szerzett labdák és pontok segítségével fokozatosan ellépett a karcagi csapat. A második félidőben még növelték is a különbséget Simon László és Fodor Csaba tanítványai, végül magabiztos győzelmet értek el.

Karcagi SE Oroszláncsemeték – ACS Baschet Star Oradea  57-31

Következett a nagyváradiak elleni csata, ahol a lendület kitartott és ismét jól működött a védekezés is. Kiemelkedett a mezőnyből két kislány, Ecsedi Lili és Dávid Abigél remek teljesítménye. Így az aranyérem sorsa eldőlt, a Karcagi Oroszláncsemeték nyerték a vármegyei U9-es bajnokságot.

ACS Baschet Star Oradea – JKSE Kosársuli  37-23

A második helyen a nagyváradiak végeztek, akik az első meccshez képest sokkal pontosabban és gyorsabban játszottak, így magabiztosan verték a végig nagyon jó szellemben küzdő jászberényieket. A harmadik hely ellenére nem lehet elégedetlen Baráth Géza edző sem, mert játékosai mindent megtettek a sikerért.

A jó hangulatú torna végén a csapatok megkapták az érmeket is Tóth Viktortól, a JNSZ Vármegyei Szövetség ügyvezetőjétől.

Vármegyei szövetségek