VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: GOND NÉLKÜLI KARCAGI SIKER SOK FIATALLAL - NÉPSZERŰ TOVÁBBRA IS A KOSÁRLABDA KARCAGON, EZÚTTAL IS SOKAN VOLTAK A LELÁTÓKON
13
Mar
2024
VÁRMEGYEI FELNŐTT FÉRFI BAJNOKSÁG: GOND NÉLKÜLI KARCAGI SIKER SOK FIATALLAL - NÉPSZERŰ TOVÁBBRA IS A KOSÁRLABDA KARCAGON, EZÚTTAL IS SOKAN VOLTAK A LELÁTÓKON
Március 13, szerda  |  11:34

 

CEKK-VBW - Karcagi SE

36-70

(9-20, 7-17, 10-13, 10-20)

Karcag, 2024.03.07., 57 néző, Vezette: Szőcs Béla (Kisújszállás), Fenyvesi Zénó (Szolnok), Kovács Karina (Szolnok)  Mérkőzés ellenőr: Balogh László (Szolnok)

Mérkőzés osztályzata: 3


A felnőtt férfi bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését rendezték meg csütörtök este Karcagon. Szép számú nézősereg előtt kezdődhetett meg a játék, a késői feldobás ellenére. A Karcag tíz, a CEKK nyolc játékossal indult csatába. Előbbinél a játékos-edző, Kovács Máté nem játszott. A találkozó a ceglédiek kosarával kezdődött, amire a Karcag egyből egy hárompontossal válaszolt. Míg karcagi oldalon jó százalékkal érvényesítették, a másik oldalon kimaradoztak a dobások és a kihagyott büntetődobások sem voltak segítségükre. Ezáltal a karcagiak 9-20-as előnyt tudtak kialakítani az első negyed végére. A második negyedet ismét a fehér mezes „látogatók” kezdték jobban 5-2-vel, így már tizenhat pontos előnyre tettek szert. A CEKK egy hárompontossal és két sikeres büntetővel feljebb tudott zárkózni, ám a második negyed végén megint Erdeiék tudtak újabb erőket mozgósítani, amivel a félidőre kialakult a meccs addigi legnagyobb vezetése (16-37).

A félidei pihenő után kiegyenlített harmadik negyedet láthattunk, és bár a Cegléd a legjobb negyedét nyújtotta a mérkőzés során, így sem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz. Az utolsó játékrészt a CEKK kezdte jobban, három kosarat szereztek egymás után, amire a kunságiak szintén tudtak válaszolni szintén három sikeres dobással. Az utolsó három perc a karcagi csapatnak kedvezett, egymás után több kosarat tudtak érvényesíteni, így a mérkőzés végére kialakult a harmincnégy pontos különbség, amivel magabiztos győzelmet arattak.

Szerelem Viktor (CEKK-VBW): „A túl sok eladott labdánkat megbüntette az ellenfél. De fiataljaink ismét bizonyították, hogy meccsről meccsre fejlődnek.”

Kovács Máté Zádor (Karcagi SE): „Védekezésünk jól működött, sok indításból tudtunk könnyű kosarat szerezni, azonban a felállt védelem elleni támadójátékunk hagyott maga után kívánni valót. Sebaj, gyakorlunk, fejlődünk, tanulunk tovább meccsről-meccsre, hétről-hétre. Gratulálok a csapatnak, köszönjük szépen a kilátogató szurkolók biztatását, s a közreműködők munkáját.”

Vármegyei szövetségek